vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autostrada Craiova-Piteşti, licitaţie lansată la 1 noiembrie

O nouă licitaţie pentru realitarea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect tehnic pentru construcţia autostrăzii Craiova-Piteşti, va fi lansată la 1 noiembrie, a anunţat, joi, la Craiova, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Acesta a mai spus că drumul va fi gata, conform masterplanului, până în 2020. Întrebat ce se va întâmpla cu licitaţia lansată în urmă cu trei ani pentru autostrada Craiova-Piteşti, ministrul a spus: „Nu știu despre ce vorbiți”.

„Am lucrat la o aliniere a nevoilor Ford și a priorităților, iar astăzi am venit cu nişte răspunsuri concrete, nu numai pentru Ford, ci și pentru Craiova, pentru Oltenia, pentru regiune. Mi-a făcut și îmi face plăcere să vă confirm astăzi că licitația pentru autostrada Pitești-Craiova va fi lansată pe 1 noiembrie și prevede ca această autostradă să fie finalizată conform masterplanului, în 2020. De asemenea, răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balș și Slatina, care o să facă parte din autostradă. La centura Balș, din nou, licitația va începe pe 1 noiembrie. Interesanat este că CNADNR sau viitorul CNAIR și-a asumat această lucrare în regie proprie și din cauza aceasta va fi terminată într-un timp record de doi ani. Centura Slatina este puțin mai complicată datorită podului peste Olt, licitația va începe la 1 noiembrie, lucrarea va fi finalizată în 2019. Mai există o listă întreagă de drumuri naționale aici care sunt în construcție și în fază de finalizate, nu o să le enumerez acum, dar vor fi finalizate în cursul acestui an sau în anul viitor. De asemenea, am anunțat lucrări de ameliorare a infrastructurii feroviare, am studiat împreună cu Ford crearea unui punct multimodal, studiem punctul de la Ișalnița, cu partenerii noștri, și niște măsuri concrete de fluidizare a traficului începând de la Curtici și până la Craiova, care vor fi implementate, unele dintre ele, chiar în termen foarte scurt, de două luni. Bineînțeles că sunt și măsuri cu termen mediu și cu termen lung care țin de reabilitarea și de refacerea căilor ferate. Chiar în zona Craiovei vorbim despre 15 poduri și podețe care limitează viteza, care sunt în curs de a fi reparate și asta vorbesc cu orizont de finalizare în anul viitor, deci cam într-un an de zile ”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica