joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hans Klemm, poză cu steagul secuiesc „din politeţe”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, spune că a acceptat să facă o fotografie cu steagul secuiesc, fotografie ce a stârnit controverse şi discuţii aprinse, „ din politeţe”.

Unii dintre liderii politici cu care m-am întâlnit în Covasna mi-au cerut să fac o fotografie cu ei. Dar pot să vă asigur, ca ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, că singurele steaguri importante pentru mine sunt steagul Statelor Unite ale Americii şi cel al României”, a declarat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, miercuri, la Craiova.

Încercând să explice de ce a acceptat să facă acea fotografie, Klemm a afirmat: „Am fost politicos”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, ambasadorul american a declarat că a avut o discuţie, la telefon, cu ministrul de externe. „M-a încurajat să vin la Craiova şi să explic aici opinia mea legată de acea fotografie. Nu ar trebui să existe niciun dubiu în privinţa angajamentului nostru faţă de parteneriatul strategic pe care îl avem cu România,” a precizat Ambasadorul SUA.

Ambasadorul american a participat, miercuri, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, din Craiova, la o întâlnire cu elevi de liceu și cu studenții beneficiari ai burselor de pregătire oferite de Uzina Ford. Amănunte despre această întâlnire veţi putea citi în ediţia de vineri a cotidianului Jurnalul Olteniei.

Politica