joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centura de Sud a Craiovei nu este un obiectiv de neglijat

Ca urmare a scrisorii adresate prim ministrului României, în vederea găsirii unei soluţii urgente privind finalizarea lucrărilor la Centura de Sud a Craiovei, Ministerul Transporturilor a emis un răspuns oficial prin care se comunică faptul că noul termen de finalizare estimat este 31 decembrie 2016. Aşa cum se arată în documentul semnat de dl. ministru al Transporturilor, Petru Sorin Buşe, din cauza prelungirii duratei de execuţie, a fost necesară achiziţionarea de servicii suplimentare de supervizare a lucrărilor. Procedura de achiziţie în vederea atribuirii serviciilor de supervizare este în desfăşurare. În vederea urgentării demarării lucrărilor, CNADNR a desemnat ca inginer FIDIC DRDP Craiova, până la semnarea unui contract cu un operator specializat. Tot DRDP Craiova a instructat antreprenorul cu privire la reluarea lucrărilor, începând cu data de 01 august a.c., în conformitate cu proiectul tehnic de remediere.

În ceea ce priveşte chemarea în instanţă a antreprenorului, pe care am sugerat-o ca variantă, Ministerul Transporturilor susţine că CNADNR are obligaţia să respecte procedura de revendicare a costurilor la care se consideră îndreptăţită, ca urmare a defecţiunilor apărute în corpul drumului, în conformitate cu prevederile contractului FIDIC. În cazul în care CNADNR nu este mulţumită de determinarea inginerului sau, ulterior, de Hotărârea Comisiei de Adjudecare a Disputelor, va chema în instanţă antreprenorul.

În calitate de reprezentant al judeţului Dolj în Senatul României, mă voi apleca în continuare asupra acestei priorităţi de infrastructură, proiect care reprezintă printre altele şi un angajament asumat de statul român în faţa investitorilor de la Ford. Legătura dintre DN 6 Craiova-Caracal si DN 65 Craiova-Piteşti trebuie să devină una funcţională şi, ca atare, nu este un obiectiv de neglijat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mario Ovidiu Oprea, Senator PNL 

Politica