joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandal la o şcoală din Dolj

Scandal la început de an şcolar. Directorul şcolii din Argetoia şi profesoara de Limba română sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Tatăl unui elev a depus plângere la Parchet, împotriva lor.

Tatăl elevului de clasa VI-a de la Şcoala Constantin Argetoianu – structura Salcia, din comuna Argetoaia, o acuză pe profesoara de Limba română, Raluca Miereanu, că a obligat copilul să care o mătură timp de un an, dar şi că are un comportament agresiv faţă de el. Astfel, doljeanul a formulat o plângere împotriva profesoarei, care este şi diriginta elevului, la Parchetul de pe lângă Judectoria Filiaşi.

Încă de la începutul anului şcolar, doamna Miereanu Raluca l-a obligat pe fiul meu să care mătura clasei acasă şi înapoi, în fiecare zi, ameninţându-l că dacă nu va face acest lucru îi va scade nota la purtare. (…) La orele de Limba română discută politică, înjurând politicienii de faţă cu elevii,” a scris Barbu Troacă, tatăl elevului, în plângerea înregistrată la Parchet.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta mai spune că profesoara ar fi completat personal lucrările elevilor de la simularea evaluării naţionale, pentru a obţine note mai mari şi că aceste lucrări s-ar afla în arhiva şcolii, „în grija” directorului unităţii de învăţământ, Robert Stroe. Astfel că a făcut plângere şi împotriva acestuia.

Domnul director, Stroe Robert, a pontat ca fiind prezentă la serviciu pe doamna profesor Miereanu Raluca în luna aprilie 2016 în perioada „şcoala altfel” în timp ce aceasta era plecată în excursie în Bulgaria. Am sesizat personal pe director despre aceste aspecte însă nu a fost luată nicio măsură (…) urmare a atitudinii mele de părinte care îşi apără copilul, fiului meu i-a fost scăzută nota la purtare acordându-i nota 7 fără a exista motive”, mai acuză doljeanul.

Bărbatul susţine că cei acuzaţi ar fi încercat să acopere neregulile întocmind procese verbale în luna august antedatate în luna iunie.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Lavinia Craioveanu, afirmă cu nu avea cunoştinţă despre abateri disciplinare ale cadrelor didactice de la această şcoală, dar că se fac verificări.

Aştept o informare de la inspectorul de sector referitoare la această situaţie. În cazul în care la nivelul unei şcoli există un cadru didactic care are abateri, coducerea şcolii şi Consiliul de Administraţie desemnează o comisie de cercetare disciplinară. Dacă se constată abateri şi sancţionează cadrul didactic,” a precizat Lavinia Craioveanu.

sursa foto: rtv.net

Politica