joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autorizaţia de construire pentru Piaţa 1 Mai, eliberată

Primăria Craiova a eliberat, în cele din urmă, autorizaţia de construire pentru noua Piaţă 1 Mai din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Societatea Cuture by AMC ar urma să ridice aici o piaţă agroalimentară cu etaj.

Cuture by AMC, societatea care a câştigat licitaţia pentru concesionarea terenului fostei Pieţe 1 Mai de vizavi de Spitalul de Urgenţă Craiova în scopul construirii unei pieţe, a obţinut în cele din urmă autorizaţia de construire pentru acest proiect. Aceasta a fost emisă de către Primăria Craiova în data de 7 septembrie şi, conform mersului normal al lucrurilor, în perioada următoare ar trebui să demareze şi construcţia obiectivului.

După mai bine de doi ani de când terenul este liber şi la mai bine de un an de când a fost concesionat, aici ar urma să fie construită o clădire P+1, la etaj urmând să fie spaţii comerciale, iar la parter spaţii agro-alimentare. Pentru acestea, chiria percepută nu trebuie să o depăşească pe cea maximă percepută deja de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, de 9 lei/mp/zi. Redevenţa cu care societatea a câştigat concesiunea este de 14 lei/mp/lună adică 208.488 de lei pe an şi 3.127.320 de lei în cei 15 ani de contract.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Povestea concesionării, pe scurt

Reamintim că Pieţele 1 Mai şi Orizont din Craioviţa Nouă au trecut în subordinea municipalităţii în aprilie 2014 pentru că SC Pieţe şi Târguri nu şi-au mai permis să le întreţină. Atunci au dispărut şi comercianţii de pe ambele terenuri, care s-au declarat vădit nemulţumiţi de faptul că nu mai aveau unde să-şi vândă marfa.

Autoritatea locală avea în plan să privatizeze aceste locuri, iar Piaţa 1 Mai ar fi fost un proiect-pilot, după care ar fi urmat Piaţa Orizont. Între timp, după ce terenul fostei pieţe din 1 Mai a fost concesionat, s-au găsit fonduri pentru Piaţa Orizont şi ea a fost preluată înapoi de la municipalitate. În perioada următoare, Pieţele vor demara şi licitaţia pentru execuţia şarpantei la piaţa din Craioviţa Nouă.

Politica