joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au încercat să mituiască un polițist cu 900 lire sterline

Doi craioveni, în vârstă de 32 si 49 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj,fiind acuzați de cumpărare de influență.

Agentul principal Sîrbu Marian Alin, din cadrul Secției 3 Poliție Craiova a fost contactat telefonic, joi, în repetate rânduri, de C.DANIELA, 32 de ani, din Craiova solicitându-i sprijin pentru schimbarea declarației lui G.VIOREL, 49 de ani, din municipiu, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Femeia i-a propus propus polițistului să îi ofere 900 lire sterline în schimbul ajutorului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agentul de poliție și-a informat însă șeful și ulterior comanda Inspectoratului cu privire la această situație, totodată fiind informați și ofițerii specialiști ai Serviciului Județean Anticorupție Dolj.

În aceeași zi, în jurul orei 18.30, la sediul Secției 3 Poliție s-au prezentat cei doi craioveni care i-au oferit polițistului 900 lire sterline pentru a interveni la un coleg în vederea schimbării declarațiilor date de barbatul de 49 de ani, moment în care a intervenit echipa ofițerilor D.G.A realizându-se prinderea în flagrant. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,cumpărare de influență”, iar în baza probatoriului administrat procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi suspecți şi retinerea pentru 24 de ore.Cei doi inculpați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj”, potrivit IPJ Dolj.

Astăzi, șeful Inspectoratului, comisar șef de poliție Dr. Constantin Nicolescu, l-a felicitat pe polițist și i-a înmânat o Diplomă pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor în slujba cetățenilor.

Agentul principal de poliție Sîrbu Marian Alin își desfășoară activitatea în cadrul Secției 3 Poliție Craiova la Compartimentul de Siguranță Publică. Acesta a absolvit Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina în anul 2007, fiind repartizat să își desfășoare activitatea la IPJ Mehedinți, la un post de poliție. Ulterior, în anul 2008, acesta a fost tranferat la IPJ Dolj – Secția 3 Poliție, de-a lungul carierei a fost remarcat de superiori pentru rezultatele bune obținute, fiind recompensat de Comanda Inspectoratului cu o majorare salarială de 50 % din salariul de bază.

Politica