Borza: CET Govora şi USG ar putea semna un contract pe 10 ani

Date:

CET Govora şi Uzinele Sodice Govora ar putea semna un contract pentru o perioadă de 10 ani la preţul de 106 lei gigacaloria pentru aburul de 6 şi 13 bari şi 110 lei gigacaloria pentru aburul industrial de 35 de bari.

Anunţul a fost făcut de administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza.

„S-a făcut un act de dreptate, o reparaţie morală. Am fost contactat de Uzinele Sodice Govora care doresc un contract pe 10 ani, la preţul de 106 lei gigacaloria pentru aburul de 6 şi 13 bari şi 110 lei gigacaloria pentru aburul industrial de 35 de bari. Astfel CET Govora a finalizat renegocierile de livrare a aburului industrial cu principalii clienţi Oltchim şi USG, în urma noilor contracte rezultând o economie pentru noi de 30 de milioane lei pe an. Aceste venituri ne vor permite să implementăm un plan de reorganizare care să facă posibilă plata creanţelor de la masa credală, de a susţine investiţii de mediu şi retehnologizare. În final putem vorbi de o reinserţie a CET Govora în circuitul civil ca o societate viabilă, eficientă şi competitivă„, a precizat Borza, pentru AGERPRES.

Reamintim că Remus Borza a atras atenţia asupra faptului că preţul mic de livrare al aburului cald industrial către USG ar fi putut băga CET Govora, societate aflată în insolvenţă, în faliment.

Contractul dintre cele două parţi a fost denunţat, începând cu 1 august, de administratorul judiciar al CET Govora, tocmai din cauza preţului mic de livrare a agentului termic, pentru a reduce pierderile care s-au ridicat anul trecut la 97 milioane lei  şi pe primele 6 luni din 2016 la 24 milioane lei. Ulterior însă, Tribunalul Vâlcea a admis cererea de suspendare a deciziei de denunţare a contractului. Euro Insol a atacat decizia, iar marţi a câştigat.

CET Govora, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, este unul din marii agenţi economici ai judeţului, care produce curent electric pe bază de combustibil fosil, abur industrial pentru Oltchim şi agent termic în regim centralizat şi apă caldă pentru populaţia din Râmnicu Vâlcea.

În luna mai a acestui an, CET Govora a fost declarată în insolvenţă, Remus Borza fiind desemnat administrator judiciar.

 

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...