joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedinţeni s-au spetit cu munca, în weekend

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, în ultimele 72 de ore, pentru stingerea a opt incendii, transportarea a patru persoane supraponderale, la un accident rutier, dar şi la alte 37 urgenţe medicale.

Vineri, 2.09.2016, la ora 11:31, un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă, în satul Poroina Mare, comuna Poroina Mare, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Au ars cca. 10 ha vegetaţie uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis folosit în spaţii deschise. Vineri, 2.09.2016, la ora 12:37, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de transport, în mun. Dr. Tr. Severin, b-dul Carol I, pentru transportul unei persoane supraponderale (cca. 130 kg) de la domiciliu la ambulanţa S.A.J..Vineri, 2.09.2016, la ora 15:09, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova – Garda nr. 1 de Intervenţie Orşova a intervenit cu o autospecială de transport, în mun. Orşova, str. Mărăşeşti, pentru transportul unei persoane supraponderale şi cu membrele inferioare amputate, de la ambulanţa S.A.J. la domiciliu. Vineri, 2.09.2016, la ora 17:54, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă, în satul Suharu, comuna Căzăneşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Au ars cca. 4 t plante furajere. Sursa probabilă de aprindere a fost jar sau scântei, împrejurarea determinantă fiind jar sau scântei purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibile. Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 0:09, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă, în mun. Dr. Tr. Severin, pe centura ocolitoare, la un incendiu izbucnit la un autocamion. Au ars instalaţia electrică şi instalaţia de aer a autocamionului. Sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic, împrejurarea determinantă fiind scurgeri de lichide combustibile. Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 0:35, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială S.M.U.R.D., în localitatea Şimian, la un accident rutier în care a fost implicată o motocicletă. Victima a fost asistată de către echipajul S.M.U.R.D. şi transportată la U.P.U. Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 11:41, două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă, în loc. Rogova, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Au ars cca. 20 ha vegetaţie uscată. Exista pericolul de propagare la casele de locuit şi culturile agricole din apropiere. Sursa probabilă de aprindere a fost flacără, împrejurarea determinantă fiind focul deschis folosit în spaţii deschise.

Stupină în pericol de a fi mistuită de flăcări

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 13:48, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova – Garda nr. 1 de Intervenţie Orşova a intervenit în sprijinul ambulanţei SAJ MH, cu o autospecială de transport, în mun. Orşova, str. 1 Decembrie 1918, pentru transportul unei persoane supraponderale din locuinţă la ambulanţă. Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 14:38, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă, în loc. Cerneţi, com. Şimian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Au ars cca. 20 mp. din acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare de ţiglă şi un pat din interiorul camerei de locuit. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu. Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 16:07, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în loc. Satu Mare, com. Stângăceaua, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Au ars cca. 15 ha vegetaţie uscată şi mirişte şi cca 3 ha vegetaţie uscată din pădurea de salcâm. Exista pericolul de propagare la culturile agricole şi pădurea de salcâm. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de a genera incendiul. Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 19:11, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 6 subofiţeri, în loc. Breznicioara, com. Stângăceaua, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Au ars cca. 10 ha vegetaţie uscată, exista pericolul de propagare la un depozit de furaje şi o stupină din apropiere. La intervenţie au participat şi 2 voluntari din cadrul SVSU Stângăceaua. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de a genera incendiul. Sâmbătă, 3.09.2016, la ora 21:21, un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în loc. Poroiniţa, com. Rogova, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Au ars cca. 4 ha vegetaţie uscată, exista pericolul de propagare la culturile de viţă-de-vie din apropiere. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis folosit în spaţii deschise. Luni, 5.09.2016, la ora 2:01, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de transport şi 4 subofiţeri, în mun. Dr. Tr. Severin, str. Cicero, pentru transportul unei persoane supraponderale (cca. 100 kg) şi cu probleme medicale, de la domiciliu la ambulanţa S.A.J. Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la alte 37 de urgenţe medicale.

Politica