vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tabere educationale pentru copiii si tinerii din proiectele World Vision

Craiova, 5 Septembrie 2016: In fiecare vacanta de vara, World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj ofera sansa copiilor si tinerilor din proiectele sale sa ia parte la tabere educationale care sa-i ajute sa-si largeasca orizonul si sa invete lucruri noi. In aceasta vacanta, 39 de copii din 9 comunitati rurale partenere World Vision din judetul Dolj au mers pentru 5 zile in tabara la Bran si la o saptamana distanta, 31 de bursieri ai programului ,,Vreau in clasa a noua” i-au urmat si au avut parte de o experienta la fel de incantatoare si benefica.

Cei 39 de copii care au fost selectati pentru a merge in tabara s-au remarcat de-a lungul timpului prin rezultate scolare bune si entuziasmul cu care au participat, alaturi de World Vison, la diferite proiecte si activitati de voluntariat la ei in comunitate. In cele cinci zile petrecute in tabara ei au avut ocazia sa viziteze mai multe puncte de interes din zona precum: Mausoleul Mateias din Campulung Muscel unde au putut vedea o simulare de atac de razboi, Biserica Neagra din Brasov si Prima Scoala Romaneasca din Brasov, unde se afla Sala de clasă „Anton Pann”, Sala ,,Diaconul Coresi”, Muzeul ,,Junii braşoveni”, Muzeul ,,Tudor Ciortea” si alte incaperi de interes. Copiii au fost impresionati sa afle cum invatau inainte elevii, sa vada primul catalog si sa ia parte la o demonstratie de tiparire, asa cum se facea pe vremuri.

,,Am vizitat locuri foarte frumoase despre care am aflat mai multe de la ghizii locali. Cel mai mult mi-a placut Prima Scoala Romaneasca care m-a dus cu gandul in trecut, la cum invatau copiii si cum se desfasurau orele la scoala”, a spus Alexandra, 13 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doua zile au foste dedicate activitatilor outdoor, pe munte. Alaturi de monitorii Clubului Sportiv Montan Altitudine din Rasnov, copiii au invatat sa foloseasca busola si harta pentru identificarea traseelor montane si impreuna au pus in practica cele invatate pe traseul pana la Varful Magura. Pe drum, copiii au aflat mai multe despre geografia zonei, elemente de fauna si flora locala. A doua zi, copiii si-au testat curajul la tiroliana, escalada, exercitii de echilibru si catarare. Seara si-au petrecut-o langa focul de tabara, ascultand cantece la chitara.

,,Experienta pe munte a fost pentru noi toti o provocare. Am invatat foarte multe lucruri noi si folositoare si ne-am pus la incercare curajul si increderea in fortele proprii la exercitiile din Parcul montan. Activitatile la care am luat parte ne-au ajutat sa devenim un grup unit si sa legam prietenii,” a spus Mihai , 13 ani.

In cele cinci zile petrecute in tabara, cele 27  de fete din grup au participat si la sesiuni de informare cu tema ,,Dezvoltarea fizica si emotionala la adolescenti”. Reprezentantii World Vision le-au vorbit fetelor despre ingrijirea, sanatatea, dezvoltarea si comportamentul la varsta adolescentei. Impreuna au vizionat si un film educativ despre schimbarile fiziologice si emotionale din perioada pubertatii.

La o saptamana distanta, 31 de bursieri ,,Vreau in clasa a noua” au petrecut 4 zile in aceeasi locatie, avand un program asemanator cu al colegilor lor mai mici. In drumul spre statiunea Bran si ei s-au oprit si au vizitat Mausoleul din Campulung Muscel, dar apoi au ales sa viziteze Cetatea Rasnov, unde au aflat mai multe despre istoria cetatii si au fost captivati de prezentarea ghidului local caruia i-au adresat numeroase intrebari. Urmatoarea oprire a fost la Muzeul Vamii Medievale din Bran, unde au vazut mobilierul casei regale si au aflat informatii despre Regina Maria. Cele doua zile dedicate activitatilor pe munte au fost pentru tinerii liceeni cele mai atractive. Dornici sa experimenteze cat mai multe lucuri noi ei nu au ratat niciun exercitiu din parcul montan si chiar au cerut sa repete experienta de la escalada si tiroliana. Totodata, ei au apreciat informatiile primite legate de orientare si comportament in timpul drumetiilor montane spunand ca le vor fi de folos pe viitor.

,,Pentru mine aceasta tabara a fost o experienta de neuitat, mai ales ca a fost si prima tabara la care am participat. Toate activitatile mi s-au parut interesante si folositoare, dar cel mai mut mi-au placut exercitiile din parcul montan care m-au invatat sa fiu mai curajoasa si sa am mai multa incredere in fortele mele”, a spus Georgiana, eleva in clasa a X-a.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o fundatie crestina care pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Suntem parte din marea familie World Vision International, prezenta in aproape 100 de tari din intreaga lume.

Inspirati de valorile crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. Din 1990, de cand ne-am inceput activitatea in Romania, am sprijinit peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.

Noi credem in dreptul copiilor de la sate si de la oras la sanse egale si de aceea in comunitatile rurale in care suntem prezenti desfasuram programe de dezvoltare comunitara pe termen lung, cu accent pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin.

 Totodata, desfasuram programe de advocacy prin care militam pentru respectarea drepturilor copiilor, precum si programe de interventie umanitara de urgenta prin care pregatim comunitatile pentru a face fata unor catastrofe naturale si le sprijinim in momentul in care se confrunta cu astfel de probleme.

 Prin tot ceea ce facem ne propunem un singur lucru – sa le asiguram copiilor, in special celor mai vulnerabili, sansa de a-si dezvolta potentialul si de porni pe drumul spre o viata demna.

www.worldvision.ro,http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

 

Politica