marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Orșova a funcționat ilegal cu un Consiliu Local dizolvat!

Foștii consilieri locali din Orșova –Mehedinți riscă să fie trași la răspundere penală întrucât au funcționat o bună periodă în care Consiliul Local fusese dizolvat de instanța de judecată. Fostul prefect Nicolae Drăghiea susține că vinovații , care au dispus cheltuiri ilegale de bani publici, trebuie să plătească. Actualul primar Marius Stoica recunoaște situația de atunci fiindcă și el a fost consilier local. Secretarul primăriei Marian Boțilă spune că pentru situația ,,drastică” este de vină fostul primar Ion Manea nu consilierii locali. De cealalată parte fostul primar Ion Manea ne-a declarat că este scârbit de politică și că el nu are nicio vină. Aceste ițe ce par cumva încâlcite le vor descâlci cu siguranță polițiștii și procurorii …

O parte dintre consilieri locali ai Orșovei, din mandatul 2012-2016, ar putea avea mari probleme cu legea pentru că și-au desfășurat activitatea nestingheriți și pe perioada în care Consiliul Local Orșova fusese dizolvat prin hotărâre judecătorească executorie. În pofida acestui fapt unii consilieri locali s-au prezentat la ședințe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, au primit banii pe ședințe, au votat hotărâri de Consiliu Local cu atribuiri de contracte prin care s-au cheltuit bani, s-au schimbat periodic viceprimari care au încasat și ei bani. Totul ar fi fost ilegal a afirmat, pentru Jurnalul Olteniei, fostul prefect de Mehedinți, Nicolae Drăghiea care a explicat că această situație este una fără precedent însă el a încercat să o stopeze cât a fost în funcție.

,,Ca să fiu înțeles și clar vă pot spune că printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinți a fost dizolvat Consiliul Local Orșova din mandatul trecut. Hotărârea era executorie chiar dacă la final, în redactare scria că e cu recurs. Eu le-am explicat atunci inclusiv domnului secretar al Primăriei Orșova, domnului Boțilă, să nu interperteze greșit sau tendențios că pot funcționa până la recurs. Recursul era o posibilitatea de atac a hotărârii și atât. Ca dovadă că am dreptate, ulterior în decizia de recurs de la Curtea de Apel scrie negru pe alb, clar, data la care s-a dizolvat Consiliului Local Orșova, și anume, odată cu hotărârea Tribunalului Mehedinți. Pot să vă spun că sunt aproape 100 de Hotărâri de Consiliu Local de atunci atacate de mine ca prefect și de Prefectura Mehedinți și anulate de instanță în faza finală. Căci ei au continuat să funcționeze ilegal, să-și împartă bani, funcții de viceprimari, salarii de viceprimari etc. Cineva trebuie să plătească pentru toate acestea căci vă repet conform legii acel Consiliu Local fusese dizolvat însă a funcționat ilegal!” ne-a declarat fostul prefect de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul cel nou dă dreptate fostului prefect!

Un exemplu concret de HCL a CL Orșova dizolvat, atacată la vremea respectivă de fostul prefect în instanță șiprimarul marius stoica in mijloc in verde de care are cunoștință foarte bine și actualul primar Marius Stoica, fost consilier local, este în legătură cu clădirea ce aparține cinematografului, adică Regiei Autonome de Distribuție și Exploatarea a Filmelor România –Film. Ei bine, potrivit fostului prefect, Consiliul Local dizolvat Orșova a emis ilegal HCL nr. 106 din 31 august 2015 prin care cinematograful din oraș al Regiei Autonome de Distribuție și Exploatarea a Filmelor România –Film să intre în administrarea primăriei, pentru a putea fi scos din paragină, renovat, îngrijit etc. Chiar dacă intenția HCL Orșova era bună, prefectul de atunci, Drăghiea, ne-a povestit că nu putea să dea aviz de legalitate unei HCL emise de un CL dizolvat și ilegal. Așa că a atacat-o în instanță cum a făcut cu toate celălalte. Dovada, pe portalul instanțelor de judecată se poate observa că procesul în contencios administrativ între Prefectură pe de o parte ca reclamant și CL Orșova și primarul de atunci Ion Manea ca pârâți, -anulare act administrativ-e în faza de judecată la Curtea de Apel Craiova.

Contactat telefonic în legătură cu toate acestea primarul cel nou al Orșovei, Marius Stoica, fost consilier local, ne-a declarat că într-adevăr fostul prefect Drăghiea are dreptate întrucât Consiliul Local de atunci era dizolvat și a fucnționat ilegal. ,,Hotărârea Tribunalului Mehedinți de dizolvare a CL Orșova a fost executorie chiar dacă în redactare scria cu recurs. Din acest motiv domnul prefect de atunci Nicolae Drăghiea a atactat hotărârea de Consiliu Local prin care primăria lua în administrare cinematograful, pentru că fusese emisă de un Consiliu Local dizolvat, ilegal. Eu eram atunci consilier local în opoziție, nu știu cine plătește pentru ce s-a întâmplat, aștept să se definitiveze stadiul procesual. Cu cinematograful avem cele mai bune intenții să-l luăm în administrare și să-l renovăm, dar vă repet, așteptăm să se definitiveze stadiul procesual”, ne-a declarat primarul Marius Stoica.

Secretarul primăriei, Marian Boțilă: ,,Situația e drastică, nu gravă !”

secretarul marian botilaSecretarul Primăriei Orșova, Marian Boțilă ne-a declarat că situația este drastică și că de vină ar fi fostul primar Ion Manea. ,,Din păcate sunt două soluții diferite date de Curtea de Apel Craiova în cazuri identice. La dizolvarea CL Orșova e adevărat ce spune fostul prefect Drăghiea, instanța a stabilit că apelul nu este bun, iar la dizolvarea CL Strehaia, caz identic, Curtea de Apel Craiova a spus că apelul e bun chiar dacă a fost pierdut. Pe scurt la noi nu recunoaște apelul. Întradevăr intanța a considerat hotărârile HCLOrșova nule, dar a menținut efectele, s-a recunoscut cheltuiala și așa mai departe. Asta cât timp am avut noi un avocat plătit care a pledat în instanță. Când nu a mai fost avocatul, nu s-au mai câștigat nici menținerea efectelor hotărârilor de CL. S-au declarat nule pentru că fostul primar Ion Manea care a cerut dizolvarea Consiliului Local nu a formulat apărare în instanță așa că s-au declarat nule. Situația e drastică, nu gravă, cred că va răspunde penal mai mult ca sigur fostul primar, nu consilierii locali. E părerea mea”, ne-a declarat secretarul Primăriei Orșova, Marian Boțilă.

fostul primar ion maneaPrimarul Ion Manea: ,,M-am scârbit de politică!”

Constactat telefonic fostul primar Ion Manea ne-a declarat că el nu are nicio vină: ,,Vă spun sincer că eu nu am nicio vină, vinovații să plătească. Eu m-am retras din politică. Sunt scârbit de politică, regret că am intrat în politică. Aici a fost numai circ în Consiliul Local și este mare păcat de un oraș așa minunat, precum Orșova. Dar când vezi unii oameni care ți se păreau serioși ce atitudine politică, nu îți vine să crezi. Nu sunt eu vinovatul!”, a spus, pentru Jurnalul Olteniei, fostul primar Ion Manea

 

Politica