vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Probleme pe Drumul Naţional 7

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vâlcea, au efectuat o verificare pe DN 7 în urma căreia au constatat anumite deficienţe privind semnalizarea rutieră şi viabilitatea părţii carosabile, a anunţat Prefectura. Verificarea s-a făcut recent având în vedere valorile de trafic înregistrate pe DN 7 (E81) pe sectorul cuprins între kilometrii 156+250-239+400, limită judeţ Argeş-Milcoiu-Rm.Vâlcea-Călimăneşti-Brezoi-Râul Vadului-limită judeţ Sibiu, coroborat cu riscul înregistrat pe acest de drum.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu menţionează că în urma verificărilor, au fost emise informări către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova şi Secţia de Drumuri Naţionale Rm. Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor corespunzătoare de remediere a deficienţelor constatate.

Astfel, cele mai multe nereguli identificate vizează următoarele: – mascarea, în cele mai multe cazuri, în totalitate, a semnalizării rutiere de vegetaţia existentă în zona drumului public sau de construcţii amenajate necorespunzător; – lipsa indicatoarelor, îndeosebi a celor cu asemnificaţia ”sfârşitul interdicţiei de a depăşi” sau a marcajelor rutiere; – marcajul lipseşte de pe suprafeţele părţii carosabile în zonele unde au fost efectuate lucrări de întreţinere a covorului asfaltic; – parapetul de protecţie lipseşte sau este deteriorat; – parapetul elastic este, în numeroase zone, ruginit sau degradat; – semnalizarea luminoasă pe fond galben intermitent este nefuncţională”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, prefectul Radu Renga informează că, pe lângă deficienţele constatate, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au solicitat efectuarea anumitor modificări, în regim de urgenţă, astfel încât gradul de siguranţă a traficului rutier să crească. Cele mai stringente modificări se referă la: dublarea semnalizării rutiere în diferite puncte de pe DN 7, sensul SB-VL, (interdicţia de a depăşi); extinderea interdicţiei de a depăşi în diferite puncte pe DN7; reamenajarea a patru intersecţii de pe sectorul drumului verificat.

 

Politica