joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep verificările în şcoli

De astăzi şi până pe 2 septembrie, şcolile din judeţul Dolj vor fi verificate de comisii mixte formate din reprerezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului Şcolar, Direcţiei de Sănătate Publică. Aceasta pentru a se asigura că şcolile sunt pregătite să primească elevii. Verificările vor fi efectuate în baza Ordinului Prefectului nr. 342/19.08.2016 prin care reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului.

Având în vedere necesitatea finalizării lucrărilor de modernizare, igienizare la unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, pentru începerea în bune condiţii a anului şcolar 2016-2017 a fost emis Ordinul Prefectului nr. 342/19.08.2016 prin care reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj vor controla în perioada 29 august – 2 septembrie 2016 toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Echipele vor verifica: stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea noului an şcolar privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activităţii didactice în spaţii improvizate(dacă este cazul); stadiul igienizării spaţiilor de învăţământ cu referire la lucrări efectuate, tipul lucrărilor, stadiu, termen estimat pentru finalizare; igienizarea grupurilor sanitare; igienizarea spaţiilor de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie, distribuite în cadrul programului “lapte – corn”, precum şi a celor de servit masa, pentru ca elevii să servească masa în condiţii de igienă; sala/sălile pentru clasa pregătitoare; stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Verificarea unităţilor şcolare din punct de vedere sanitar se va face de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj – Control în Sănătate Publică.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va centraliza rezultatele controalelor şi va înainta prefectului judeţului Dolj, până pe data de 5 septembrie 2016, Raportul de control care va evidenţia disfuncţionalităţile semnalate, precum şi termenele şi responsabilităţile pentru remedierea acestora”, a precizat prefectul de Dolj, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de vineri.

Peste 150 mii de doljeni primesc ajutoare alimentare

Tot în cadrul şedinţei, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a făcut referire şi la acţiunea de primire – distribuire în judeţ a alimentelor de la Uniunea Europeană.

În ceea ce priveşte acţiunea de primire – distribuire în judeţ a alimentelor de la Uniunea Europeană, Instituția Prefectului – judeţul Dolj a asigurat punerea în aplicare la nivel județean a Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Alocarea pentru județul Dolj pentru POAD 2015/2016 este de 301.918 de cutii. Produsele au fost distribuite categoriilor de persoane prevăzute la art. 3 din HG 627/2015, iar numărul de beneficiari se ridică la 150.959 persoane. Valoarea unei cutii cu ajutoare alimentare este de 29,52 lei cu TVA. În prezent ne aflăm în perioada de compensare pentru localităţile unde pachetele nu au fost suficiente”.

În plus, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a precizat că „pentru pagubele produse de secetă, prin Ordin al Prefectului, s-au constituit 2 comisii de evaluare. La nivelul județului Dolj au fost afectate 39.613 ha din 46 localităţi”.

 

Politica