marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljean la judecată în stare de arest, după ce i-a rupt gâtul soţiei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe bărbatul, de 67 de ani, din comuna doljeană Bistreţ, arestat în luna iunie pentru omor asupra unui membru de familie. Bărbatul este acuzat că şi-a ucis soţia, în vârstă de 66 de ani. S-a îmbătat, s-a certat cu ea, şi la un moment dat a ridicat-o din pat, unde femeia stătea, şi a aruncat-o violent pe podea. Dosarul s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în camera preliminară pentru a fi analizat de judecători.

Tragedia pentru care Ștefan Trandafir, de 67 de ani, din satul doljean Plosca, comuna Bistreţ, s-a petrecut vineri, 10 iunie a.c., după-amiaza. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţiştii de investigaţii criminale doljeni au fost anunţaţi că s-a comis o crimă în localitate, iar echipa de cercetare ajunsă la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate, a stabilit faptul că Ştefan Trandafir, de 67 de ani, din localitate, pe fondul consumului de alcool, s-a certat cu soţia, Eugenia Trandafir, de 66 de ani. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, în timpul scandalului, la un moment dat, profitând că femeia, care stătea întinsă în pat, era slăbuţă, Ştefan a luat-o de o mână şi de un picior, a ridicat-o în aer şi a trântit-o violent de podea, apoi a plecat. O vecină care venise în vizită a găsit-o pe victimă jos, a strigat la o altă vecină, şi apoi au anunţat descoperirea sunând la 112. Medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului n-au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul femeii, cadavrul fiind ridicat şi dus la morgă. În urma autopsiei s-a stabilit că aceasta suferise o fractură de coloană cervicală, care îi fusese fatală. Ştefan Trandafir a fost ridicat, adus la Craiova, la sediul Parchetului, unde a fost audiat de procurorul de caz, în aceeaşi după-amiază fiind reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, şi introdus în arestul IPJ Dolj. O zi mai târziu, sâmbătă, 11 iunie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului. Pe 1 august a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat instanţei prelungirea arestării preventive a inculpatului. Judecătorii au admis propunerea şi au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele bărbatului:  „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 234 şi urm. CPP: Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului Trandafir Ştefan, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 10.08.2016, până la data de 08.09.2016, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 130 lei reprezentând onorariu avocat oficiu, va fi virată din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Dolj. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 01.08.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Între timp însă, cercetările au fost finalizate, iar vineri, 26 august a.c., s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Cauza a intrat în camera preliminară a instanţei, pentru ca probele să fie analizate de judecători, urmând ca la final să se dispună începerea procesului şi să se stabilească data. Astăzi, magistraţiid e la Tribunal vor lua în discuţie şi menţinerea măsurii arestării faţă de inculpat, acesta fiind sub puterea mandatului până pe 8 septembrie a.c.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica