joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bacalaureatul de toamnă: 27% promovare în Dolj

Rezultatele bacalaureatului de toamnă au fost afișate, luni, la centrele de examen din județul Dolj. Pentru susținerea examenului, în cea de-a doua sesiune, s-au înscris un număr de 1.252 de elevi, dintre aceștia, aproximativ 800 fiind din seria curentă, iar restul din seriile anterioare. În acestă sesiune, rata de promovare, la nivelul județului Dolj, a fost de 27%, iar în sesiunea de vară a bacalaureatului procentul a fost de 66,54%.

S-au afișat primele rezultate la examenul de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2016. Din 1.252 de candidați înscriși, am avut 304 absenți și 948 prezenți dintre care 823 au fost din serie curentă și 429 din serie anterioară. Candidații care au participat la această sesiune au fost cei care au terminat în sesiunile anterioare, sesiunile curente, dar și corigenții care au putut să se înscrie la acest examen în data de 5 august. La nivelul județului Dolj avem un procent de 27%, înainte de contestații, procent care a crescut față de toamna anului trecut când a fost de 23,61%”, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Trei eliminați din examen

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei dintre elevii care au susținut examenul de bacalaureat în acestă sesiune au fost eliminați din examen pentru fraudă. Unul a avut căști în urechi, iar ceilalți doi au fost surprinși cu telefoanele mobile în sala de examen.

Am avut trei eliminați și de data aceasta, dacă în vară am avut 10, numărul lor a scăzut, atât din cauza instructajului care s-a făcut asupra candidaților. Am insistat foarte mult asupra acestui lucru. Un candidat a avut căști în urechi și doi au avut telefoanele mobile în sală”, a mai spus Nicoleta Lițoiu.

Nicio medie de 10

Spre deosebire de sesiunea iunie-iulie, când un candidat a reușit să obțină media 10, de acestă dată, niciunul dintre elevi nu a obținut media maximă.

Am avut o medie cuprinsă între 9 și 9,99, deci nu am avut nicio medie de 10. Această medie a fost a unui elev de la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii Constantin Brâncuși și 210 medii între 6 și 6,99, cele mai multe de altfel. Am avut un procent de 60% la Liceul Teoretic Tudor Arghezi, 53,33% la Liceul Teoretic Henri Coandă, Colegiul Național Pedagogic Ștefan Velovan a avut un procent de 50% promovare, iar Nicolae Titulescu de 48,15%”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Promovare zero la trei licee din Dolj

Trei licee din Dolj au promovare 0% și la acestă sesiune de toamnă. Este vorba despre Liceul Tehnologic Special Beethoven Craiova, Liceul Tehnologic Constantin Ianculescu Cârcea și Liceul Tehnologic Inginer Ionete Aurelian Malu Mare.

În ordinea inversă am avut iarăși licee unde promovarea a fost 0. Vorbim de Liceul Tehnologic Special Beethoven Craiova, dar la acest liceu, principal este că acel elev a participat la acest examen. Știm cu toții că sunt elevi cu cerințe speciale. La Liceul Tehnologic Constantin Ianculescu Cârcea 0%, la Liceul Tehnologic Inginer Ionete Aurelian Malu Mare 0%. După contestații vom face o centralizare și vom vedea dacă procentul a crescut față de procentrul de 66,54% cât a fost în sesiunea de vară. Am avut 171 de candidați care au obținut medii între 5 și 5,99. După părerea noastră sunt primii care vor merge și vor depune contestație, după ora 4, între 4.00 și 20.00, la centrele de examen unde au susținut examenul de bacalaureat”, a mai spus Nicoleta Lițoiu.

În ceea ce privește liceul de la Malu Mare, aceeași situație s-a întâlnit și în anii trecuţi, inspectorul șef al ISJ Dolj precizând, într-o conferință de presă anterioară că, începând cu anul școlar 2016-2017, aici nu va mai exista învățământ liceal de zi. În cazul liceului din Malu Mare, deja am luat măsuri. Începând din anul școlar 2016-2017, în planul de școlarizare nu mai există clasă de învățământ liceal de zi”, a spus Lavinia Craioveanu, inspector școlar general ISJ Dolj.

Și Liceul Tehnologic Special Beethoven a fost luat în vizor.

În ceea ce privește Liceul Tehnologic Special Beethoven, măsurile vor consta în intensificarea pregătirii elevilor. Acolo este ceva special, pentru că elevii sunt cu deficiențe”, a mai spus Lavinia Craioveanu.

În perioada 30-31 august 2016 vor fi soluționate contestațiile elevilor nemulțumiți, iar pe 1 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

 

Politica