miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piaţa Gării, mutată?

Consilierii locali au avut de votat, joi, modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Pieţe şi Târguri SRL. În urma unei întrebări adresate de unul dintre consilierii de opoziţie legată de amânarea modernizării Pieţei Gării, primarul a explicat că Piaţa Gării ar putea fi mutată dacă s-ar implementa un proiect pe fonduri europene privind descongestionarea traficului din zonă.

Consilierul local PNL Marinel Florescu a întrebat, ieri, în plenul şedinţei de consiliu local, de ce nu se mai realizează modernizarea Pieţei Gării, dacă SC Pieţe şi Târguri susţinea, în trecut, că are fondurile necesare pentru a face această investiţie. Conform raportului ataşat proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară a SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, „având în vedere perioada scurtă până la sfârşitul anului 2016 pentru a organiza licitaţia publică şi mai apoi efectuarea investiţiei obiectivului de investiţie ‘Modernizare Piaţa Gării (execuţie)’, propunem amânarea realizării acestei investiţii pentru anul 2017. Precizăm faptul că nu au fost efectuate demersuri până în prezent, din lipsa lichidităţilor”, transmitea SC Pieţe şi Târguri.

Proiect de fluidizare a traficului pentru zona Gării

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că această investiţie nu poate fi momentan realizată pentru că s-ar putea să fie făcută degeaba. Primăria are în vedere realizarea unui proiect pe fonduri europene pentru descongestionarea traficului în zona Gării, care ar duce la mutarea pieţei într-o altă locaţie. „Aş vrea să fac şi eu o precizare vizavi de modernizarea Pieţei Gării. Noi, la ora actuală, ştiţi foarte bine, suntem condiţionaţi de ghidurile pe fonduri europene ca să dăm drumul la tot felul de investiţii. Una dintre propunerile care a venit de la Direcţia de Fonduri Europene, mai precis de la domnul Mihai Fetoiu, care este unul dintre cei mai buni specialişti pe care îi are primăria inclusiv sistematizarea circulaţiei, prevede o fluidizare a traficului în zona respectivă, care ar însemna regândirea unor geometrii de intersecţii şi aşa mai departe”, a explicat primarul Craiovei.

Asta presupune că piaţa de acolo va trebui să fie mutată”

Acesta a completat cu faptul că, într-un astfel de context, Piaţa Gării ar putea fi mutată. „Or, Piaţa Gării este pe un astfel de proiect pe care îl avem în analiză deocamdată. Dacă el s-ar realiza, ar duce la descongestionarea totală a traficului în zona respectivă. Desigur, asta presupune că piaţa de acolo va trebui să fie mutată. Știţi foarte bine cum se circulă în zonă, că nu există locuri de parcare, acolo sunt şi foarte multe magazine private. Este foarte complicat traficul şi atunci s-a mers foarte mult pe această idee din ultima perioadă. Deocamdată, nu este luată o decizie foarte clară pentru că aşteptăm ghidurile, dar analizăm inclusiv varianta ca Piaţa Gării să fie mutată de acolo. Atunci, este foarte clar că nu puteam să începem o investiţie până când nu aveam clar conturată această idee”, a mai spus primarul.

Cu o amânare până în anul 2017, modernizarea Pieţei Gării va împlini deja trei ani de când a fost anunţată de către conducerea SC Pieţe şi Târguri SRL.

Circa 400.000 de lei, pentru târg

Dacă au ales să nu mai facă investiţii în Piaţa Gării, cei de la Pieţe şi Târguri vor continua investiţia în Târgul Municipal Zilnic din cartierul 1 Mai. Conform raportului, 350.000 de lei vor merge pe aproximativ 20 de chioşcuri, „investiţii necesare atât în vederea dezvoltării punctului de lucru, cât şi pentru asigurarea veniturilor necesare implementării proiectelor aferente anului 2017”. Pe lângă aceşti bani, încă 30.000 de lei vor merge pentru alimentarea cu energie electrică a târgului.

Politica