vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României/Filiaşiul s-a calificat mai departe

Trupa lui Ciurea a învins pe ACS Podari, după un joc în care podărenii au terminat jocul cu doi jucători eliminaţi şi au acuzat maniera de arbitraj.

Meci de luptă şi cu multă tensiune, miercuri, pe arena de la Combinat, ASCO Filiaşi şi ACS Podari au oferit celor aproape 400 de spectatori, un joc plăcut de angajament, presărat cu 4 goluri. A fost 3-1(2-0), pentru filieşeni, în cadrul turului doi al Cupei României, într-o partidă disputată pe o vreme ploioasă, mai ales în prima repriză, acest derbi judeţean, în care gazdele au deschis scorul rapid după 9 minute, prin Daniel Bălaşa, care a reluat cu capul de la patru metri o centrare venită de pe dreapta, dintr-o lovitură liberă din apropierea cornerului, de la Nicuşor Neacşu. Elevii lui Gigi Ciurea au profitat de o nouă greşeală a adversarilor, iar Fotescu a pătruns în careu pe partea stângă lui Radu Moraru, care în minutul 36, a pus latul pentru 2-0.

Reveniţi de la vestiar elevii lui Florin Șoavă au încercat să spargă apărarea Filiaşului, dar s-au lovit de un portar destul de inspirat în acest joc în persoana lui Mogoşanu. Portarul echipei din Filiaşi nu a mai putut stopa şutul la colţul lung a lui Aria din minutul 71, într-un moment în care oaspeţii jucau de 5 minute în minus odată cu eliminarea lui Vulpe. Tot Aria după un duel cu Bălaşa a primit cinci minute mai târziu pe nedrept al doilea galben, pentru simulare în careu, într-o fază în care a fost penalti fără dubii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucând cu doi oameni mai puţin pe teren ACS Podari a mai primit un gol pe final de joc, când Fotescu, cel mai periculos jucător la trupei lui Ciurea a reuşit a reluat plasat lângă bara din dreapta porţi apărate de juniorul Filip, La ACSO Filiaşi, Gigi Ciurea a început meciul în formula: Mogoşanu – Calu, Bălaşa, Lupu, Neacşu – Bogdanovici – Moraru (77 Borhot), Borneci, Tănase (77 Obeanu), Căle (46 Cruşoveanu) – Fotescu. De partea cealalată Florin Șoavă a mizat în acest joc pe: Filip – Avram (54 Miculaiciuc), Chircan, Vulpe, Ciocioană – D. Stancu, Sârmon (41 Velica) – Fieraru, G. Neacşu (46 Raicea), Aria – Cl. Bălan. La finele jocului antrenorul echipei câştigătoare, Gigi Ciurea a spus: ”A fost un joc frumos, între două echipe bune, cu un angajament foarte bun. Au fost foarte multe ocazii de gol, iar eu zic că am câştigat meritat. A fost greu pentru mine, pentru că am venit de două zile la echipă şi nu cunoşteam foarte bine jucătorii, nu ştiam cât pot să ducă din punct de vedere fizic”, a declarat Gigi Ciurea. La rândul său nemulţumit şi de maniera de arbitraj a brigăzii conduse de vâlceanul Cătălin Buşi, antrenorul Florin Șoavă a afirmat: ”Sunt supărat în primul rând pe noi, pe echipa mea, că s-au făcut greşeli nepermise. Am dominat jocul, chiar şi inferioritate numerică am fost peste ei, dar fotbalul este nedrept câteodată. Au fost şi probleme de arbitraj. A fost un arbitraj tendenţios şi ne aşteptam la lucrul ăsta, dar speram să facem un joc bun şi să învingem. Dacă se dădea penalti la Aria poate făceam 2-2 şi chiar dacă jucam în zece puteam să echilibrăm. Elevilor mei le reproşez greşelile personale”.

ACSO Filiaşi şi ACS Podari se vor mai duela şi în liga a 3-a,seria a 3-a. care va debuta pe 3 septembrie, într-o serie din care mai fac parte echipele: CSU II Craiova, CS Șirineasa, SCM Piteşti, Atletic Bradu, Sporting Roşiori, FCM Alexandria, Urban Titu, FC Aninoasa, Flacăra Moreni, Steaua II Bucureşti, Concordia II Chiajna, FC Voluntari II şi CS Mioveni II.

Rezultatele turului 2 al Cupei României

Euromania Dumbrăveni – Aerostar Bacău 0-2

Unirea Cristuru Secuiesc – Olimpia Râmnicu Sărat 0-3

Voinţa Ion Creangă – Metalosport Galaţi 6-7(d.l.p)

Atletico Vaslui – Sporting Lieşti 0-3

Şomuzul Preuteşti – Ştiinţa Miroslava 1-4

Transdor Tudora – CSM Paşcani 3-2

Victoria Mihai Viteazul – Înainte Modelu 1-5

CSM Olteniţa – FC Viitorul II Constanţa 1-4

Unirea Slobozia – Delta Dobrogea Tulcea 1-0

Şoimii Lipova – Millenium Giarmata 3-2(după prelungiri)

ACS Ghiroda – National Sebiş 0-3

CS Ineu – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1-6

Industria Sârmei – Performanţa Ighiu 1-4

Sănătatea Cluj – Industria Gâlda 1-3

Someşul Oar – Fotbal Comuna Recea 0-12

FC Zalău – Unirea Jucu 4-3

FC Avrig – Avântul Reghin 1-2

CS Iernut – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-5

ACSO Filiaşi – ACS Podari 3-1

Unirea Bascov – SCM Piteşti 1-3

Flacăra Moreni – Petrolistul Boldeşti 3-2

CS Păuleşti – Urban Titu 3-1

AS Electroaparataj – Dinamo II Bucureşti 0-2

Viitorul Domneşti – Metalul Reşiţa 1-0

Gloria Popeşti Leordeni – Concordia II Chiajna 5-1

Metaloglobus Bucureşti (Bucureşti) – FC Voluntari II

Partidele SCM Petrotub Roman – Bucovina Pojorâta, AFC Hărman – CN Dinicu Golescu Câmpulung, Posada Perişani – Minerul Motru, Internaţional Băleşti-FC Caransebeş, Metalurgistul Cugir-Universitatea Cluj, CNS Cetate Deva – FC Hunedoara şi Unirea Brânceni – Sporting Turnu Măgurele nu s-au disputat.

Politica