joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O craioveancă, dispărută după cutremurul din Italia

 

UPDATE/ O craioveancă s-ar afla printre persoanele date dispărute în urma cutremurului din Italia. Informaţia a fost lansată de Pro Tv. Nu se cunoaşte încă numele acesteia. Autorităţile locale nu au primit nicio sesizare în acest sens.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un român se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa. Alţi doi sunt răniţi şi 9 sunt daţi dispăruţi. Un bilanţ prezentat de AFP anunţă că 73 de oameni au murit în urma seismului.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc la 03.36 ora locală (04.36 ora României), în Italia, potrivit BBC. Cel puţin 37 de morţi şi 150 de persoane dispărute, până în acest moment, informează Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cutremurul este comparabil, ca intensitate, cu cel produs în Aquila”, în 2009, a declarat şeful Serviciului de protecţie civilă, Fabrizio Curcio, scrie aceeași sursă.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cutremurul a fost simţit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice, potrivit Mediafax.

Situaţia cea mai gravă este în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. „Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este”, a declarat primarul localităţii, Sergio Pirozzi, citat de Corriere della Sera, adaugă sursa citată.

Politica