vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova sub asediul păpuşilor

Spectacole cu foc şi păpuşi, marionete, dar şi concerte şi multă veselie, toate acestea au menirea de a-i încânta pe craioveni în cel mai amplu festival de artă a animaţiei pe care Oltenia l-a avut vreodată.

Programul celor 7 zile de desfăşurare a festivalului cuprinde peste 200 de evenimente, parade cu păpuşi supradimensionate şi animaţie stradală, reprezentaţii care se vor desfăşura în parcuri, în centrul oraşului dar şi în cartierele Craiovei. Tema centrală a celei de-a treia ediţii din acest an a festivalului va fi focul.

Minunatul spaţiu de la Multifuncţional, este un fel de a doua casă pentru teatru. Le mulţumim foarte mult că şi anul acesta sunt alături de noi, ne găzduiesc, ne sprijină cu tot ce este nevoie pentru desfăşurarea în foarte bune condiţii a festivalului Puppets Occupy Street. Iată că festivalul ajunge la cea de-a treia ediţie, Fire Edition, de data aceasta, mult mai mare decât anul trecut, mult mai mare decât am crezut noi că va ajunge, mult mai mare decât ne-am dorit să ajungă pentru că este un număr impresionant de evenimente. Sunt 221 de evenimente anul acesta, între 25 august şi 1 septembrie, străzile, parcurile, grădinile Craiovei, sunt invadate şi ocupate de păpuşi. Le mulţumesc, de asemenea, în egală măsură, tuturor celor care simt că festivalul e al lor şi se implică atât cât pot şi atât cât consideră că pot să sprijine festivalul nostru şi o să încep cu Primăria şi Consiliul Local ale Municipiului Craiova, principalii finanţatori, în primul rând, dar în acelaşi timp, giranţii acestui festival, pentru că dacă nu ar fi avut atâta încredere în Teatrul Colibri, acest festival nu ar fi avut loc, chiar cu finanţare pe măsură. De asemenea, RAADPFL-ului, Companiei de Apă, Companiei de Salubiritate, Termo, Casa Studenţilor, Ansamblul Maria Tănase, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Poliţia Locală, Biblioteca Aman, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Colturii Tradiţionale Dolj, Serviciul de Ambulanţă, Liceul de Arte Marin Sorescu, Florăria April, precum şi sponsorilor”, a spus Adriana Teodorescu, managerul Teatrului de Copii şi Tineret Colibri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asociaţia Vasiliada s-a alăturat şi în acest an festivalului şi împreună cu voluntarii săi vor strânge bani din care se vor cumpăra rechizite şcolare pentru copiii nevoiaşi. Astfel, în cadrul festivalului Puppets Occupy Street, craiovenii prezenţi îşi pot personaliza tricourile cu însemnele festivalului, în schimbul unei donaţii, banii strânşi fiind direcţionaţi către această companie.

Trebuie să le mulţumesc în mod special partenerilor de la Asociaţia Vasiliada şi de la Best Life, pentru că, al doilea an consecutiv acceptă să intre în festivalul nostru cu campania pe care o desfăşoară “Gesturile mici fac oamenii mari”. Este o campanie care ajută boboceii mici, mici, care ajung la şcoală şi nu au caiete, creioane, cărţi, ghiozdane, plastilină şi acuarele, să meargă la şcoală bucuroşi şi şcoala să li se pară o bucurie. De aceea, festivalul nostru va găzdui în fiecare dintre spaţiile în care se vor desfăşura activităţile noastre, voluntari ai asociaţiei Vasiliada care aşteaptă craiovenii şi participanţii la festival să pună umărul, alături de o sumă pe care o consideră oportună, să-i facem fericiţi pe aceşti copii. O să vedeţi în toate spaţiile aceşti voluntari şi invităm, ca şi anul trecut, pe toată lumea să vină cu câte un tricou pe care colegii noştri din festival vor avea grijă să-l personalizeze cu însemnele festivalului şi beneficiarii tricourilor să poată să doneze. Păpuşile mari pe care puteţi să le vedeţi în paradă sunt creaţia scenografilor Oana Micu şi Tiberiu Toitan şi care, an de an, încearcă să se autodepăşească şi să creeze cu totul şi cu totul altceva, cel puţin la fel de surprinzător”, a mai spus Adriana Teodorescu.

Prin intermediul campaniei “Gesturile mici fac oamenii mari”, derulată de asociaţia Vasiliada a Mitropoliei Olteniei se urmăreşte strângerea de fonduri pentru a sprijini copiii dezavantajaţi social, dar cu rezultate bune la învăţătură.

Le mulţumesc tututror celor care au făcut posibil ca şi anul acesta, Vasiliada, prin intermediul campaniei “Gesturile mici fac oamenii mari”, să se alăture acestui minunat festival şi să aducă partea de dezvoltare comunitară, de sprijin şi responsabilitate socială în mijlocul comunităţii. Ne bucurăm că în cadrul acestor ateliere de creaţie, atât copii din centrele noastre sociale, cât şi ceilalţi copii pot să cunoască bucuria de a ajuta alţi copii. În cadrul campaniei noastre, venim în sprijinul copiilor care învaţă bine, care provin din medii defavorizate şi încercăm să-i ajutăm cu rechizite pentru că, la începutul fiecărui an şcolar, aceasta este bucuria lor, să aibă caiete, ghiozdănele şi un set pregătit de rechizite pentru ca noul an să înceapă cu dreptul şi pentru ei. Mulţumim tuturor celor care cred în noi, ne bucurăm de faptul că putem să fim alături şi să dăm un pic de energie din ceea ce facem noi şi aşteptăm să ne vedem cu toţii, începând de joi până pe 1 septembrie, în fiecare atelier şi în fiecare eveniment creat special pentru fiecare dintre noi”, a spus reprezentantul asociaţiei Vasiliada.

Geo Dinescu, actriţă şi organizatoare a festivalului s-a arătat încântată de colaborarea cu echipa Teatrului Colibri şi promite publicului craiovean care va veni la festival multe surprize.

Sunt mândră că acest festival se întâmplă la voi, aici, în Oltenia. Avem o echipă foarte mare, echipa Teatrului Colibri şi câţiva intruşi din alte oraşe, cum ar fi Sorin Dorobanţu din Arad, Marin Fagu din Bucureşti, Nuţi Dorobanţu, care din păcate anul acesta nu este prezentă, dar este cu sufletul şi a pregătit o expoziţie foarte frumoasă pe care o să o găsiţi la Biblioteca Aman. V-am pregătit foarte multe surprize, aşa că nu rataţi, vă aşteptăm, din 25 august până pe 1 septembrie, să vă distraţi alături de noi şi să vă bucuraţi alături de noi şi să ne spuneţi la final ce v-a plăcut ca să ştim ce pregătim pentru următoarea ediţie”, a spus Geo Dinescu.

Și de acestă dată pe străzile Craiovei vor defila trupe invitate în festival. Spre exemplu, păpuşarul Sorin Dorobanţu a venit tocmai de la Arad pentru a-i bucura pe craioveni în zilele de festival. Spectacolul va fi unul complex şi se va adresa tuturor categoriilor de public.

Avem multe idei pe care Adriana ne lasă să le punem în practică fără să spună absolute nimic. Zic: “Aş dori să fac spectacolul ăsta”, spune: “Fă-l!”. Anul acesta, când termin festivalul mă gândesc deja la alt spectacol şi creez special pentru Craiova. În fiecare an, din luna ianuarie, încep să lucrez la mine acasă pentru festival. E o mare onoare că mă aflu aici. Craiova începe să devină un pol al păpuşeriei româneşti, prin acest fenomen Puppets Occupy Street. Colaborăm şi vorbim tot timpul despre spectacole, propunem idei pentru festival, e un foc aşa care ne arde, creativ şi foarte important pentru păpuşeria românească”, a mărturisit Sorin Dorobanţu.

Pregătirile pentru festival se desfăşoară, în mare parte, la Centrul Multifuncţional din Craiova care găzduieşte acest festival.

Suntem onoraţi să fim, pentru al treilea an consecutiv şi gazdă şi colaboratori ai acestui minunat festival. Vreau să felicit toţi organizatorii pentru această realizare. Sunt convinsă că publicul craiovean va primi cu entuziasm acest festival şi se va bucura pe străzile Craiovei”, a spus Alina Voicu, reprezentantă a Centrului Multifuncţional din Craiova.

Craiovenii sunt aşteptaţi, joi, 25 august, ora 21.00 la Parada Păpuşilor care va avea loc pe traseul Mc Donald’s – Piaţa Mihai Viteazul, dar şi la Deschiderea oficială a festivalului din Piaţa Mihai Viteazul.

 

Politica