Conecteaza-te cu noi

Dolj

Doljeanul care a târât prin centrul Craiovei un poliţist local, la judecată

Publicat

pe

Procurorii l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe bărbatul, de 36 de ani, din comuna Vârvoru de Jos care a târât cu Audi un agent de la Poliţia Locală Craiova prin centrul Craiovei aproape 40 de metri. Agentul a scăpat cu leziuni care nu i-au pus viaţa în primejdie, însă şoferul a fost arestat preventiv, iar la sfârşitul lunii trecute a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Dosarul este acum analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, instanţă care a menţinut arestarea preventivă a inculpatului.

Reamintim că incidentul s-a petrecut, marţi, 19 iulie a.c., în centrul Craiovei, în zona Universităţii. Agentul Ionel Broboană, în vârstă de 47 ani, se afla în stradă împreună cu alţi doi colegi, într-o acţiune pe linie rutieră. La un moment dat, agentul a observat un Audi cu numere de Braşov care oprise într-o zonă în care nu avea dreptul. I-a cerut şoferului să plece, însă acesta a refuzat şi a intrat într-un magazin. Poliţistul l-a aşteptat şi i-a cerut actele. Șoferul însă a plecat cu poliţistul atârnat de maşină. L-a târât câţiva metri apoi i-a dat drumul.

Mă aflam în serviciul de patrulare în zona Universitate. Eram acolo trei agenţi. Colegii mei sancţionau doi contravenienţi. Eu am rămas în stradă pentru a preveni pe ceilalţi participanţi în trafic să nu mai oprească în zona inidicatorului Zona Interzisă, moment în care a apărut un Audi de culoare albă, de Braşov. Eu am mers către acesta, conducătorul fiind în autoturism i-am comunicat şi am crezut că a înţeles.  (..)  S-a întors la maşină, prin spatele maşinii, a deschis portiera maşinii la dânsul, eu fiind lângă maşină m-am legitimat, m-am recomandat şi i-am solicitat documentele de identitate. Acesta s-a urcat în autoturism, rămânând portiera lui deschisă, eu am ţinut de ea să nu lovească celălalte autoturisme în trafic. El s-a urcat la volan, a băgat cheia în contact, s-a prefăcut că îmi dă actele, dar a pornit maşina, a pornit în trombă cu mine, nu am apucat să îmi dau drumul. A plecat cu mine în mers, eu în picioare pe lângă maşină circa 15-20 de metri, după care eu nu am mai putut să ţin ritmul maşinii, a plecat cu mine târâş. Eram cu piciorul şi mâna dreaptă jos. Cu cealaltă mă ţineam de portieră, nu mai puteam să îmi dau drumul riscam să intru sub maşina lui sau să ajung în faţa altor maşini. De frică nu mi-am dat drumul. Am strigat că mă omoară, a oprit maşina, eu mi-am dat drumul, el a închis portiera şi a plecat”, a  spus  agentul.

Poliţistul local a fost transportat la spital şi a obţinut şi un certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Șoferul a fost identificat şi prins la scurt timp de poliţiştii de la Rutieră. Este vorba de Daniel Bancău, din comuna doljeană Vârvoru de Jos, în vârstă de 36 ani. Având în vedere că bărbatul are antecedente, întrucât în 2011 acesta a fost condamnat, de Tribunalul Dolj, la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă, în urma unui accident de circulaţie şi se afla în perioada termenului de încercare de cinci ani şi şase luni, timp în care nu mai avea voie să comită o altă infracţiune, Bancău a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 20 iulie a.c. a fost prezentat instanţei de judecată, care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, iar pe 28 iulie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Pe 1 august Judecătoria Craiova a menţinut arestarea preventivă a lui Bancău, însă inculpatul a contestat hotărârea instanţei de fond. Pe 11 august a.c., Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia, hotărârea fiind definitivă:  „Respinge contestaţia formulată de inculpatul contestator Bancău Daniel împotriva încheierii pronunţată de Judecătoria Craiova în Camera de Consiliu din data de 01.08.2016. În baza art.275 alin 2 C.pr.pen Obligă inculpatul contestator Bancău Daniel la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, 11.08.2016”. Dosarul este acum analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova.

© 2021. Toate drepturile rezervate.