vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape o mie de locuri de muncă, pentru vâlceni, la Bursă

Bursa locurilor de muncă organizată, vineri, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea iniţial pentru domeniile confecţii încălţăminte, producţie mobilă, tipografie şi servicii turism s-a transformat într-una generală. Angajatori din alte domenii aveau şi ei nevoie de forţă de muncă aşa că s-au înscris la Bursă. Aproape o mie de job-uri au fost disponibile pentru şomerii vâlceni.

Întrucât în ultimele două săptămâni au fost numeroase solicitări din partea angajatorilor şi cu alte domenii de activitate, s-a decis organizarea unei Burse generale a forţei de muncă în ziua de vineri, 12.08.2016, în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Rm. Vâlcea, din Calea lui Traian, nr. 98.

Au participat în ziua bursei 47 angajatori care au oferit 945 locuri de muncă vacante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziţie o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante în principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, confecţioneri–asamblori, cusători piele, croitori), construcţii (ingineri constructori, dulgheri, zidari, fierari betonişti, finisori, tâmplari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică (ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, barmani, muncitori necalificaţi în restaurante), prestări servicii (şoferi, electricieni, lăcătuşi mecanici, coafori, frizeri, cosmeticieni, agenţi vânzări, patiseri, cofetari, operatori comerciali, vânzători etc.), turism (personal hotelier, recepţioneri, cameriste, maseuri, asistenţi medicali BFT etc.).

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 22 de locuri de muncă, majoritatea pentru ingineri în diferite specializări”, au transmis reprezentanţii AJOFM Vâlcea.

Angajatorii ar urma să comunice deciziile cu privire la ocuparea locurilor de muncă în decurs de o lună.

Pe de altă parte, în cadrul Bursei de vineri, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.

Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea”, potrivit AJOFM Dolj.

Următoarea bursă a locurilor de muncă va fi organizată în data de 20 octombrie şi va fi destinată absolvenţilor unei instituţii de învăţământ.

Politica