Olguța Vasilescu anunță: „Curtea de Apel București a respins contestația DNA. Am câștigat!”

Date:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, astăzi, contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la decizia Tribunalului Bucureşti de a nu o plasa pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, sub control judiciar.

Reamintim că marţea trecută, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins luarea măsurii controlului judiciar propusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce primarul a postat pe Facebook anumite părţi – care sunt publice – ale dosarului său, privindu-l îndeosebi pe unul dintre denunţători, preşedintele asociaţiei Romarta, Petru Becheru. Concret, procurorii DNA au văzut lucrurile în felul următor: „În intervalul de timp consecutiv înregistrării cauzei pe rolul instanţei şi după primirea actului de sesizare, inculpata Vasilescu Lia Olguţa a postat selectiv, pe pagina sa dintr-o reţea de socializare, acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor. Această acţiune a inculpatei a generat în mass-media, în perioada 30.07.2016 – 31.07.2016, ample reacţii în legătură cu postările efectuate. În concret, inculpata a încercat discreditarea martorului denunţător, publicând o fotografie a acestuia şi formulând comentarii în legătură cu credibilitatea afirmaţiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau ameninţat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguţa. În aparenţă aceasta a intervenit în discuţii cerând decenţă, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau”. Tot DNA a  mai precizat că, „începând cu 30.07.2016, inculpata s-a plasat în spaţiul public virtual şi, în acest cadru, diferit de cel legal procesual, într-un mod agresiv ca limbaj, şi-a făcut apărări, a invocat excepţii şi cereri”.

Coincidenţă sau nu, tot marţea trecută, denunţătorul Petru Becheru a fost chemat la DNA ca să dea declaraţii, după ce a făcut o plângere prin care susţinea că i s-a oferit mită ca să îşi retragă denunţul. La ieşirea din sediul DNA Bucureşti, acesta a spus, printre altele, că îi este frică să mai iasă din casă. După ce a plecat de la DNA, însă, nu s-a dus acasă, ci  a considerat de cuviinţă să se prezinte şi în sala de judecată, la şedinţa care o viza pe Lia Olguţa Vasilescu.

 

 

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...