vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 4.000 de amenzi pentru călătorii fără bilet din Craiova

Poliţiştii locali din Craiova şi funcţionari din cadrul Regiei Autonome de Transport Craiova au aplicat, de la începutul anului şi până la finele lunii iulie, 4.031 de amenzi contravenţionale persoanelor care au călătorit fără titlu de călătorie, legitimaţii de călătorie valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege sau hotărâri de consiliu local. Conform unui comunicat de presă transmis de Poliţia Locală, cuantumul acestora a ajuns la 346.930 de lei. Persoanele legitimate în toată această perioadă au fost în număr de 6.247.

Totodată, poliţiştii locali au mai aplicat 194 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 32.380 de lei. Amenzile au fost date pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Amenzile, aplicate celor care au refuzat suprataxa

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Poliţiei Locale precizează că sancţiunile au fost aplicate persoanelor depistate fără legitimaţie valabilă în mijloacele de transport RAT Craiova, care la controlul efectuat de funcţionarii RAT, au refuzat să achite valoarea suprataxei, aşa cum a fost instituită prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 231/2010 privind aprobarea instituirii suprataxei, în cuantum de 30 lei.

Astfel de acţiuni, în echipe mixte poliţişti locali – funcţionari RAT, se desfăşoară zilnic, având ca scop menţinerea ordinii şi siguranţei publice în mijloacele de transport public în comun, prevenirea furturilor din buzunare, depistarea şi sancţionarea călătorilor care circulă fără titlu valabil de călătorie cât şi sancţionarea călătorilor care nu folosesc în mod corespunzător mijloacele de transport în comun (distrug sau murdăresc dotările ce se află în interiorul mijlocului de transport în comun, tulbură liniştea călătorilor etc)”, au mai menţionat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Politica