vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O gravidă şi bebeluşul ei au murit la spital, familia acuză medicii de neglijenţă

O tânără, de 28 de ani, din Frânceşti, însărcinată în şapte luni, şi fătul ei au decedat la spital, iar familia acuză medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea de neglijenţă şi reclamă o transfuzie de sânge greşită. Managerul SJU Vâlcea a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că nu există nicio legătură între transfuzia sanguină şi decesul femeii.

Femeia a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea în urma unei colici renale şi a fost internată. În acest timp i s-a efectuat o transfuzie sanguină. La câteva zile de la internare starea ei s-a agravat, iar medicii din Vâlcea au decis să o transfere la Craiova. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dolj i-au făcut cezariană în încercarea de a salva bebeluşul. Amândoi însă au decedat.

Familia tinerei dă vina pe medicii de la Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu cred că tot cu transfuzia aceasta s-a întâmplat ceva. Nu a fost corectă”, a declarat soţul femeii pentru digi 24.

La Craiova, tânăra a ajuns în stare gravă, cu sepsis. „ Timp de peste patru ore s-a dus o luptă efectivă între viaţă şi moarte”, a precizat dr Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, doctorul Dan Ponoran, spune însă că transfuzia s-a făcut corect şi că nu există o legătură între aceasta şi decesul femeii.

Nu există nicio legătură între transfuzia efectuată şi starea pacientei. Starea pacientei se agravase deja din cauza sepsisului, infecţiei. S-a făcut o transfuzie de sânge pentru că ajunsese hemoglobina la 7. Transfuzia s-a efectuat corect, cu probe cu tot. Le avem păstrate. Este isteria aceasta naţională cu transfuziile, iar familia a reclamat acest lucru. Îmi pare rău pentru ei, dar nu există niciun fel de legătură între transfuzia făcută şi starea pacientei. Infecţia era probabil de la partea renală, dar evit să mă pronunţ până nu se face examenul patologic”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, dr. Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea.

Până la stabilirea cauzei decesului, poliţiştii vâlceni au încadrat cazul ca moarte suspectă. Până ieri, familia tinerei nu a depus o plângere la Poliţie.

 

Politica