Vâlcea. Rata şomajului, mai mare decât în luna iunie

Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea, la sfârşitul lunii iulie, a fost de 4,99%, mai mare cu 0,81 puncte procentuale faţă de luna iunie. Conform unui comunicat de presă al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iulie 2016 a fost de 8.521 persoane, în creştere cu 1.378 persoane faţă de luna iunie 2016.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 1.994 persoane au fost indemnizate şi 6.527 neindemnizate. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 41 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 1.420 persoane faţă de luna precedentă.

1.083 de absolvenţi de liceu au intrat în şomaj

Policlinica Buna Vestire Craiova

În luna iulie, au intrat în evidenţă un număr de 1.083 persoane neindemnizate – absolvenţi de liceu, promoţia 2016 (aceasta ducând la creşterea numărului şomerilor inregistraţi şi implicit a ratei şomajului din această lună).

În judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii iulie 2016 se prezintă astfel: 3.190 persoane din mediul urban şi 5.331 persoane din mediul rural. Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2.459 persoane, urmaţi de cei din grupa de vârstă sub 25 ani, cu un număr de 2.017 persoane).

În funcţie de nivelul de instruire, ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (67,1%), şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 30% din totalul şomerilor înregistraţi, iar şomerii cu nivel de instruire universitar reprezintă 2,9% din numărul total de şomeri înregistraţi.

Mai mult, în luna iulie 2016 s-au încadrat un număr de 387 persoane din rândul şomerilor.

 

sursa foto: adevarul.ro

Populare

Recomandări

Revista Mozaicul, 25 de ani de apariție

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 25...

ANM: Căldura se prelungește până la sfârșitul lunii octombrie

Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru...

Proiect: Dreptul de a conduce vehicule le va fi interzis până la 10 ani şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului

Un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului...

Cu fracuri și rochii de epocă „la purtător”. Craiovenii, chemați la paradă

Se împlinesc 120 de ani de la inaugurarea Parcului...