sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arest preventiv pentru doi dintre bărbaţii care cultivau cannabis în solar

Două dintre cele cinci persoane conduse la audieri sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire de grup infracţional şi cultivare, deţinere de droguri de risc fără drept au fost arestate preventiv, anunţă Poliţia vâlceană. Este vorba de bărbaţii care cultivaseră cannabis într-un solar, în comuna Nicolae Bălcescu. Marţi, în urma audierilor, trei dintre ei, cu vârsta de 27, 28 şi 31 de ani, toţi din municipiul Bucureşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Miercuri, aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată, iar faţă de doi a fost emis mandat de arestare preventivă şi faţă de cel de-al treilea s-a dispus măsura preventivă de arest la domiciliu. Aceştia au fost încarceraţi în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Reamintim că poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, au descoperit cultura de cannabis, în urma a 5 percheziţii efectuate în municipiul Bucureşti şi comuna Nicolae Bălcescu, din judeţul Vâlcea.

Din cercetări a reieşit că, persoanele bănuite, organizate într-un grup infracţional, ar fi cumpărat o proprietate în comuna Nicolae Bălcescu, din judeţul Vâlcea, unde, într-un solar, ar fi plantat aproximativ 300 de seminţe de cannabis. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat o cultură outdoor, formată din 256 de plante de cannabis, 12 grame de fragmente vegetale, un plic cu mai multe seminţe de cannabis, 3 grindere, 2 bidoane de nutrienţi pentru plante, 3 laptop-uri, o tabletă, 5 telefoane mobile, 4 SIM-uri, 1.300 de lei, foiţe şi diverse înscrisuri”, potrivit IPJ Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica