sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ciobotărică nu scapă de controlul judiciar

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, marţi, o contestaţie formulată de directorii din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, Dorina Jianu şi Daniel Antonie, judecaţi pentru abuz în serviciu şi complicitate, la măsura controlului judiciar impusă acestora.

Menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, Jianu Dorina şi Antonie Daniel. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia instanţei craiovene.

Laurenţiu Ciobotărică, fost director general al SC Complexul Energetic Oltenia, Daniel Antonie, director Divizia Minieră a complexului la data faptelor şi pe Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă în cadrul SC CEO SA Târgu Jiu la data faptelor, au fost trimişi în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceştia sunt acuzaţi că, în decembrie anul trecut, au aprobat şi acordat în mod nelegal, lui Aurel Medinţu, o compensaţie financiară în valoare de 128.100 lei, pentru ca acesta să renunţe la funcţia de director al Diviziei Energetice.

Astfel, anchetatorii arată că, la data de 22 decembrie 2015, Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA, au aprobat şi acordat în mod nelegal lui Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice, o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, în total 128.100 lei.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie. De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective“, potrivit DNA.

Cei trei sunt acuzaţi că au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de peste 128.000 lei, reprezentând contravaloarea plăţilor compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO SA.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor.

Dosarul se judecă la Tribunalul Gorj.

 

Politica