sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olimpicii români, la Rio

Cătălina Ponor s-a calificat în finala olimpică la bârnă şi are mari şanse la o medalie

Veterana gimnasticii româneşti, care împlineşte 29 de ani în decursul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice, Cătălina Ponor a obţinut accesul în finala întrecerii de bârnă după ce a avut o prestaţie foarte bună în calificări, duminică seara. Exerciţiul ei a fost punctat cu 14.900, unul dintre cele mai bune punctaje din concurs, şi prezintă şanse mari ca în finala de pe 15 august să încheie întrecerea cu o medalie olimpică la gât.

Ponor a fost foarte fericită de această calificare, jubilând virtual printr-o postare pe o reţea de socializare: „M-am calificat în finala olimpică la bârnă, Dumnezeule, nu îmi vine să cred că se întâmplă cu adevărat! Am 29 de ani, am stat trei ani acasă, am revenit în gimnastică în aprilie 2015, după o operaţie la tendonul lui Ahile, care a necesitat cinci luni de recuperare, şi iată-mă aici, în faţa singurei şanse să obţin ceea ce îmi doresc”, a scris Cătălina Ponor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cătălina Ponor, portdrapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, la sol. La ediţia din acest an a ratat însă accederea în finala de la sol.

 

Înotătorul Robert Glinţă a doborât recordul naţional pentru a ajunge în finala de la 100 m spate

La prima sa participare la Jocurile Olimpice, tânărul Robert Glinţă, în vârstă de 19 ani, a reuşit să se califice în finala probei de 100 metri spate, după ce a concurat în a doua semifinală pe care a încheiat-o pe locul patru cu timpul de 53,34 secunde, rezultat ce reprezintă un nou record naţional la această probă. Înotătorul român este cel mai tânăr dintre cei opt finalişti, iar pentru el prezenţa în finală este o performanţă mare.

Calificarea în finală înseamnă pentru mine enorm de mult. Este mai mult decât ce m-am aşteptat eu la prima mea participare la Jocurile Olimpice. Eu am sperat la cel puţin o semifinală, dar a fost mai mult. Mi-am îmbunătăţit recordul naţional, care era tot al meu. Cu gândul acesta am venit aici, să-mi îmbunătăţesc propriile performanţe, am reuşit să fac asta şi sunt extrem de mulţumit. Sunt între primii opt din lume. La finală putem spera la o îmbuntăţire a timpului din semifinală şi o clasare cât mai bună”, a declarat Robert Glinţă.

 

Andreea Mitu şi Raluca Olaru, în turul doi la turneul de dublu de la Rio

Perechea română a obţinut calificarea în turul doi al competiţiei de dublu feminin de la Jocurile Olimpice după ce s-a impus în prima rundă în faţa cuplului maghiar format din Timea Babos şi Reka Luca Jani, cu scorul de 6-3, 6-4. Româncele au încheiat meciul într-o oră şi 32 de minute, aflându-se în permanenţă la conducerea ostilităţilor. În turul secund, Andreea Mitu şi Raluca Olaru vor întâlni astăzi după-amiază perechea rusă compusă din Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina. Irina Begu şi Monica Niculescu, celelalte două sportive din România aflate pe tabloul de dublu, au fost învinse în primul tur, scor 7-5, 4-6, 3-6, de perechea Hao-Ching Chan/Yung Jan Chan, din Taiwan. Altfel, în cadrul întrecerii de simplu Andreea Mitu şi Irina Begu au fost eliminate încă din primul tur, în timp ce Monica Niculescu a întâlnit-o ieri seara, după închiderea ediţiei, pe Svetlana Kuzneţova în turul doi al competiţiei individuale.

 

PROGRAMUL SPORTIVILOR ROMÂNI

MARȚI 9 AUGUST (ora României)

Canotaj Cristi Pîrghie, George Palamariu (2-)15,50 — semifinale (Lagoa Stadium, Copacabana)

Tenis de masă Daniela Dodean Monteiro (simplu)16,00 — sferturi de finală (Rio Centro, Pavilion 3)

Tenis de câmp Monica Niculescu (simplu)16,45 — tur 3 (Olympic Tennis Center, Barra)

Tenis de câmp Horia Tecău, Florin Mergea (dublu)16,45 — sferturi de finală (Olympic Tennis Center)

Canotaj Laura Oprea, Mădălina Bereş (2-)17,10 — recalificări (Lagoa Stadium, Copacabana)

Canotaj Ionela Lehaci, Geanina Beleagă (2x, c.u.)17,20 — recalificări (Lagoa Stadium, Copacabana)

Canotaj Aicoboae, Adam, Cozmiuc, Gontaru (4-)18,00 — recalificări (Lagoa Stadium, Copacabana)

Înot Marius Radu (100 m liber)19,14 — serii (Olympic Aquatics Stadium, Barra)

Tenis de masă Adrian Crişan (simplu)3,00 — sferturi de finală (Rio Centro, Pavilion 3)

Politica