joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În faţa campioanei, CSU a fost vioara întâi

Trupa lui Mulţescu se mişcă din ce în ce mai bine în campionat, iar după victoria cu ASA Târgu Mureş obţinută pe teren propriu, a urmat al doilea succes consecutiv într-o deplasare dificilă, pe terenul campioanei din sezonul trecut, Astra Giurgiu. Într-adevăr, giurgiuvenii au arătat cam rău în acest start de sezon, neavând niciun succes la activ şi fiind eliminaţi şi din preliminariile Ligii Campionilor, dar rămâne una dintre echipele cu pretenţii din Liga I. CSU Craiova, pe de altă parte, a început să îşi găsească ritmul, iar victoriile obţinute au venit pe fondul unui joc solid. În partida de la Giurgiu, de sâmbătă seara, echipa olteană a dat tonul meciului şi a marcat la puţin timp după primul sfert de oră al jocului, prin Nuno Rocha (16) care a trimis mingea la colţul lung fără şanse pentru craioveanul din poarta Astrei, Silviu Lung jr. Avantajul craiovenilor a fost însă repede anulat de către reuşita lui Daniel Niculae (28), care a restabilit egalitatea pentru Astra. Dornici să intre la pauză cu un gol mai mult decât adversarii, elevii lui Mulţescu au continuat raidurile la poarta gazdelor, iar Măzărache s-a trecut din nou pe lista marcatorilor înscriind cu capul din careul mic al giurgiuvenilor. În actul secund golurile au lipsit scorul final rămânând cel stabilit în prima parte a meciului, ce a adus al doilea succes al Craiovei din acest sezon. De menţionat este că Andrei Ivan a fost înlocuit în minutul 27 al partidei după ce a fost faultat şi a acuzat dureri, iar cel care l-a schimbat a fost juniorul Vlădoiu care a debutat pe această cale în prima ligă a fotbalului românesc.

Antrenorul Gheorghe Mulţescu este foarte mulţumit de prestaţia jucătorilor, pe care îi pregăteşte, în meciul de la Astra, şi simte că echipa se află pe un drum pozitiv.

Am pregătit foarte bine jocul şi am arătat şi putere mentală după ce am fost egalaţi. Am reuşit să revenim şi să câştigăm. Pe cei de la Astra nu i-am simţit demoralizaţi, ci ambiţioşi, dornici să câştige, chiar au depăşit uneori limitele regulamentului şi mă refer la faza în care Ivan a fost lovit brutal şi nu s-a dat nici măcar fault. Noi am reuşit să închidem toate culoarele spre poartă şi să atacăm sau să contraatacăm, am făcut şi un presing avansat. Una peste alta cred că am meritat victoria. Nuno Rocha este un jucător de valoare, foarte tehnic. Am pregătit un 4-3-3, cu trei jucători tehnici şi cu viteză, foarte iuţi, care le-au pus probleme fundaşilor centrali puţin mai greoi. Andrei Ivan nu a avut ghinion, ci a fost accidentat, era un fault de galben. E lovit la genunchi şi e destul de rău, o să vedem dacă vom putea conta pe el în următorul meci. Mă bucur că a reuşit să înscrie Măzărache, pentru că unele guri rele l-au taxat, au spus după golul cu ASA să ne aşteptăm să nu mai marcheze şase luni. Iată a intrat pe teren şi a dat gol”, a declarat tehnicianul lui CSU Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel care a marcat golul ce a făcut diferenţa la Giurgiu, Simon Măzărache a spus la finalul meciului că echipa craioveană nu trebuie să piardă anul acesta calificarea în Cupele Europene.

Astra a părut o echipă obosită, a avut un program foarte greu, a jucat din trei în trei zile şi s-a văzut. Mă bucur că am reuşit să marchez din nou. Domnul Mulţescu îmi dă încredere, mă sfătuieşte să iau decizia cea mai bună şi mi-a oferit postul de mijlocaş stânga. I s-a părut că dau mai mult randament şi se pare că e mai bine pentru mine acolo, că sunt un jucător de viteză şi am nevoie de spaţiu. Cu siguranţă putem să jucăm în cupele europene. Şi anul trecut am fost foarte aproape de Liga Europa. Sperăm ca acum să nu mai avem emoţii şi să prindem play-off-ul, pentru că automat vom juca în Liga Europa. Suntem jucători tineri şi victoriile ne dau moral. Suntem o echipă frumoasă. În fiecare etapă vrem să jucăm un fotbal frumos şi uitaţi-vă că vin şi rezultatele”, a declarat Măzărache.

În meciul următor, CSU Craiova va întâlni, joi, în deplasare, CFR Cluj în optimile Cupei Ligii.

Astra Giurgiu – CSU Craiova  1-2 (1-2)

Au marcat: D. Niculae 28 / Nuno Rocha 16, Măzărache 45

Stadion: Marin Anastasovici, spectatori: 2.000

Astra: Lung – Vangjeli, Oros, Fabricio, J. Morais – Seto, Boldrin (59 D. Florea) – Ioniţă (68 Balaure), Teixeira, De Amorim – D. Niculae.

Antrenor: Cristian Petre

CSU: Calancea – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Zlatinki, Mateiu – Băluţă, Rocha (85 Rambe), Ivan (27 Vlădoiu)– Măzărache (78 Bancu).

Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Arbitri: Istvan Kovacs – Alexandru Cerei, Marius Nicoară. R: Marius Omuţ

Observatori: Romulus Chihaia, Iosif Olah

Politica