vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistele tricolore au fost învinse de cea mai slabă echipă din grupă, în primul meci de la Rio

Start nefast pentru româncele ce compun echipa feminină de handbal a ţării, la Jocurile Olimpice de la Rio. Fetele pregătite de Tomas Ryde au evoluat, sâmbătă noaptea, în prima partidă a grupei A de la competiţia olimpică, împotriva reprezentativei africane Angola, cea mai slab cotată echipă a grupei din care face parte România, alături de Brazilia, Norvegia, Spania şi Muntenegru. Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, echipa României a arătat un joc foarte slab în duelul cu Angola, fiind condusă mai tot timpul meciului, de multe ori chiar la o diferenţă de cinci goluri. Scorul final a fost de 23-19 în favoarea Angolei, după ce la pauză naţionala africană deţinea un avantaj de două goluri (11-9). O umilinţă pentru România în debutul întrecerii de la Rio contra unui adversar care în mod normal nu ar fi trebuit să reprezinte o problemă pentru naţionala noastră, dar se pare că fetele noastre au subestimat peste măsură valoarea echipei din Angola şi s-au lăsat atrase în iluzia unei victorii adjudecate încă înainte de startul meciului. Misiunea tricololelor de a obţine o medalie s-a îngreunat acum, dar şansele rămân în continuare valide, România urmând să întâlnească astăzi reprezentativa ţării gazdă, Brazilia, de la ora 22.40. În celelalte două meciuri ale primei etape, Brazilia a învins Norvegia cu 31-28 şi Spania s-a impus în faţa Muntenegrului cu 25-19. Primele patru echipe din cele două grupe, A şi B, se vor califica mai departe în faza sferturilor de finală.

Au evoluat echipele:

România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (1 gol), Eliza Buceschi (1), Cristina Neagu (8), Aurelia Brădeanu (1), Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (1), Florina Chintoan (2), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (4). Selecţioner: Tomas Ryde.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Angola: Cristina Direito Branco, Teresa Patricia Almeida — Juliana Jose Machado (2), Lurdes Marcelina Monteiro (1), Natalia Maria Bernardo (3), Albertina Cruz Kassoma (2), Luisa Kiala (2), Azenaide Daniela Carlos (2), Wuta Waco Bige Dombaxi (2), Magda Alfredo Cazanga (3), Liliana da Silva Venancio, Janete Viegas dos Santos (1), Isabel Evelize W. Guialo (5). Selecţioner: Filipe de Carvalho Cruz.

Politica