joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chirurg, 30 de zile în arest pentru luare de mită. Medicul a contestat decizia

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus sâmbătă arestarea preventivă a doctorului Viorel Cerbulescu, de la spitalul din Filiaşi, acuzat că a luat mită. Acesta a contestat decizia magistraţilor.

Reaminim că doctorul Viorel Cerbulescu, angajat al Spitalului Filiaşi, a fost denunţat ofiţerilor anticorupţie de aparţinătorul unui pacient. Acesta a declarat că i-a dat medicului 100 euro pentru a urgenta efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra fiului să, însă pentru că nu a fost mulţumit de serviciile prestate, i-a cerut doctorului banii înapoi. Vineri cei doi s-au întâlnit, doctorul Cerbulescu i-a restituit cei 100 euro, iar ofiţerii anticorupţie l-au reţinut pentru 24 ore.

Vineri, 5 august a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) — Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au desfăşurat activităţi procedurale pentru probarea activităţii infracţionale a lui C.V., medic chirurg la Spitalul Filiaşi, care a primit de la un denunţător suma de 100 euro pentru o intervenţie chirurgicală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, denunţătorul a sesizat că, la data de 27.07.2016, medicul a primit cei 100 de euro pentru a urgenta efectuarea intervenţiei chirurgicale asupra fiului său şi, fiind nemulţumit de serviciile prestate, a solicitat restituirea sumei de bani. Ca urmare a întâlnirii dintre denunţător şi medic, acesta a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită. În baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva medicului C.V., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”, se arată într-un comunicat de presă al D.G.A.

Sâmbătă, magistraţii Tribunalului Dolj au dispus arestarea preventivă a doctorului Viorel Cerbulescu.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cerbulescu Viorel, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 6.08.2016, până la data de 4.09.2016, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 6.08.2016, ora 14,30”, se arată în decizia instanţei, pe care doctorul a şi contestat-o.

Eliza RADU

Politica