sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

KAIAC-CANOE/ Orşova are un nou campion mondial

Legitimat la CSS Orşova, bănăţeanul Marius Milu a cucerit aurul în proba de canoe 4 x 1000 m

Desfăşurat la Minsk, Campionatul Mondial de kaiac-canoe pentru juniori a adus două medalii pentru delegaţia României. Ambele distincţii au fost obţinute la canoe, iar aurul a fost cucerit de echipajul de C4 x 500 m, format din Marius Milu (CSS Orşova), Cătălin Chirilă (CSM Danibiu Tulcea), Gheorghe Stoian (CSM Brăila) şi Andrei Nicolae (CS Dinamo Bucureşti). Originar din comuna Cornereva, judeţul Caraş-Severin, Milu a fost aproape de podium şi la C2 x 1000 m, unde a făcut pereche cu Cătălin Chirilă, iar la C1 x 200 m s-a clasat pe locul al VI-lea. Cealaltă medalie a României a fost obţinută de dobrogeanul Chirilă, care a cucerit argintul la C1 x 1000 m.

„Când am ajuns prima dată la Orşova, în urmă cu 5 ani, nici nu ştiam în ce constă acest sport, iar acum am devenit campion mondial. A fost cea mai fericită zi din viaţa mea. Mai puteam lua o medalie la canoe dublu, dar ne-am clasat pe locul al patrulea, la mai puţin de o secundă de reprezentanţii Ungariei”, a spus Milu.

Aur, după 3 ani

Policlinica Buna Vestire Craiova

Precedentul titlul mondial fusese adus la Orşova în 2013, de mehedinţeanca Florida Elena Ciută, care, împreună cu suceveanca Elena Meroniac, colega ei de club, s-au impus în proba de K 2 x 500 m, la Ontario, în Canada. La Mondialele de Tineret, desfăşurate zilele trecute, tot la Minsk, Ciută, sportivă legitimată în prezent la CS Steaua Bucureşti, s-a clasat pe locul al VI-lea în proba de K 2 x 500 m, unde a făcut pereche cu Daniela Varona (CS Farul Constanţa). În Belarus, la feminin, singura medalie a României la Tineret a fost obţinută suceveanca Iulia Andreea Țăran (CS Steaua Bucureşti). Fosta junioară de la CSS Orşova s-a clasat pe locul secund la K1 x 500 m. La masculin, băcăuanul Andrei Ștefan Strat, un alt fost component al clubului de la Dunăre, s-a clasat pe locul secund la C 2 x 1000 m, alături de Leonid Carp.

Politica