vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apa de la fântânile din Severin nu este bună de băut! Excepţie face cea de la ,,Cetate”!

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi au constatat cu surprindere că apa de la 7 din 8 fântâni publice importante din Drobeta Turnu Severin nu este potabilă. Potrivit doctorului Cristiana Chiriloriu de la DSP Mehedinţi doar apa de la fântâna publică din vecinătatea Cetăţii Medievale este bună de băut. Restul este neconformă ori din punct de vedere chimic ori din punct de vedere microbiologic. Analizele efectuate recent de Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi arată clar că apa de la ,,Cetate” este bună pentru consum. Nu acelaşi lucru se poate spune în cazul altor fântâni publice.

Mai multe fântâni publice din Drobeta Turnu Severin nu au apa bună pentru consum, atrage atenţia Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi. Rezultatele probelor de apă prelevate de la fântânile publice din oraş în luna iulie a.c. sunt următoarele: apa de la fântâna publică ,,Miresei“ (Căruţaşilor) este neconform microbiologic şi conform chimic, apa de la fântâna publică ,,La Cetate“ (Ruine) este conform microbiologic şi conform chimic, apa de la fântâna publică ,,La  lei“ este neconform microbiologic şi conform chimic, apa de la fântâna publică ,,Maternitate“ – Dr. Tr. Severin este neconform microbiologic şi conform chimic, apa de la fântâna publică ,,Marinarul“ este neconform microbiologic şi conform chimic.

Conform legii, primăria Drobeta Turnu Severin este obligată acum să asigure avertizarea populaţiei prin afişarea la loc vizibil şi protejat a înscrisurilor: “apa  este bună de băut“, “apa nu este bună de băut“, “apa nu este bună de folosit pentru sugari şi copiii mici după caz“.      

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica