vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep, câştigătoare la Montreal

Jucătoarea română şi-a trecut în palmares al 14-lea trofeu WTA din carieră după ce, duminică seara, a izbutit să se impună la turneul de la Montreal. Simona Halep a câştigat finala împotriva jucătoarei din SUA Madison Keys (12 WTA), cu scorul de 7-6 (2), 6-3. Meciul a durat o oră şi 16 minute, timp în care Halep a dominat ostilităţile, deşi primul set a fost unul mai echilibrat, încheiat abia după tiebreak, însă în al doilea act românca a început cu un break şi şi-a mărit avantajul până la finalul setului, încheiat cu victoria Simonei.

„Nu a fost cel mai bun tenis al meu, deoarece nu am putut să-l joc. Ea (Keys) a lovit foarte puternic. Știe toată lumea că nu pot lovi mai puternic decât ea, e imposibil la corpul meu şi la înălţimea mea. Am încercat să trimit mingea cât mai departe de ea, să o fac să alerge. Cred că am reuşit acest lucru, iar ea a ratat. A fost cu adevărat dificil pentru mine să reuşesc ‘winners’ deoarece mingea venea prea tare. Planul A era să încerc să fiu agresivă, dar a fost imposibil. Știam că trebuie să trimit mingile înapoi şi să nu le lovesc uşor, pentru că ea le poate ataca. Am încercat să fiu solidă pe picioare şi să deschid unghiurile. La asta m-am gândit când am început jocul”, a declarat Halep la conferinţa de presă organizată după finală.

Jucătoarea română a mai spus că schimbarea de pe zgură pe suprafaţă hard a fost greu de digerat dar a încercat pe cât posibil să evolueze cât mai bine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost dificil pentru mine să vin de pe zgură pe hard. Dar, dacă am încredere, pot să-mi fac mai uşor jocul meu şi săştig meciurile. Am câştigat contra unor jucătoare de top şi acest lucru mă bucură mai tare că am un nivel bun în acest moment”, a mai spus Halep.

Simona a afirmat că este fericită de victoria obţinută în Montreal la 40 de ani distanţă faţă de momentul istoric al Nadiei Comăneci, care a revoluţionat gimnastica mondială la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

”E plăcut că după 40 de ani am câştigat aici la Montreal. E un lucru frumos pentru români şi sunt fericită că am putut-o face”, a spus aceasta.

În urma acestui rezultat, bilanţul întâlnirilor directe dintre Keys şi Halep a devenit 3-1 pentru româncă. Simona câştigase şi precedenta confruntare din acest an, în optimile turneului Wimbledon, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3. Simona Halep va primi 900 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 497.700 de dolari pentru reuşita de la Montreal. Datorită acestui rezultat românca a urcat pe locul 3 în ierarhia WTA, depâşindu-le pe Garbine Muguruza (Spania) şi Agnieszka Radwanska (Polonia). Este al 14-lea trofeu din carieră pentru jucătoarea din România. Până acum, Simona Halep a câştigat două trofee Premier Mandatory (Madrid şi Indian Wells) şi a fost finalistă la Roland Garros şi Turneul Campioanelor de la Singapore în 2014. Simona Halep a fost prezentă şi în finala probei de dublu feminine, alături de Monica Niculescu, dar a pierdut în faţa cuplului de rusoaice format din Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, scor 6-3, 7-6 (5).

 

Politica