marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Forţă de muncă ieftină, în penitenciare

Lucrători în domeniul construcţiilor industriale, civile, rutiere și feroviare, lucrători în agricultură, confecţioneri de încălţăminte, servicii de coasere manuală a încălţămintei, ambalat confecţii textile, confecţionare de mobilier lemn, recuperarea deșeurilor și reciclarea acestora, lucrări de curăţenie, manipulare materiale, sunt meseriile pe care angajatorii care doresc să recruteze forţă de muncă din rândul deţinuţilor, le pot găsi în Penitenciarul Craiova.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat că pun la dispoziţie forţă de muncă specială. Astfel, un număr de 400 persoane private de libertate vor putea fi încadrate pe perioade de timp determinate (1 – 12 luni), în condiţii avantajoase, în funcţie de nevoile angajatorului.

Pentru angajatorii care doresc stabilitate și rentabilitate în activitatea întreprinsă, folosirea forţei de muncă speciale reprezintă cea mai eficientă soluţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avantajele colaborării cu penitenciarele

Societăţile care doresc colaborarea cu Penitenciarul Craiova vor beneficia de anumite facilităţi. Printre avantajele accesării forţei de muncă din penitenciar se numără scutirea de la plată a obligaţiilor faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate sau fond de șomaj.  

De asemenea, se asigură un număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, atât în interiorul penitenciarului, cât şi în exteriorul acestuia; se pun la dispoziţie spaţii pentru amplasarea utilajelor în vederea confecţionării produselor (folosind persoane private de libertate la muncă); se vor negocia tarifele în funcţie de complexitatea lucrărilor efectuate;
Folosirea la muncă a deţ
inuţilor nu implică încheierea unor contracte de muncă cu persoanele private de libertate, ci doar încheierea unui contract de prestări servicii între societate şi unitatea penitenciară.

Paza deţinuţilor, asigurată de agenţii de penitenciare

Societăţile care doresc să colaboreze cu penitrenciarul nu trebuie să-și facă griji în ceea ce privește siguranţa desfășurării activităţilor, întrucât, paza persoanelor private de libertate şi hrana acestora sunt asigurate de către penitenciar. Astfel, nu există riscul sustragerii materiilor prime, materialelor, uneltelor şi utilajelor folosite în procesul tehnologic.

Serviciile oferite adaptate nevoilor specifice activităţilor desfăşurate, precum şi sistemul de lucru simplu (contract de colaborare, facturi şi situaţii de lucrări etc.) sunt argumente pentru care Penitenciarul Craiova speră ca societăţile să aleagă unitatea ca partener pe termen lung.

Centrul de Detenţie Craiova, dorește colaborare

Și Centrul de Detenţie Craiova pune la dispoziţie, în condiţii foarte avantajoase, forţă de muncă specială necalificată, pentru executarea diverselor nevoi edilitare sau diferitelor lucrări în domeniul construcţiilor, agriculturii, săpături, confecţionare ambalaje, confecţiilor textile, cusut încălţăminte, montator subansamble etc., putând prelua un segment al activităţii desfăşurate sau întregul proces de producţie.

În funcţie de regimul de executare a măsurilor educative, activitatea persoanelor private de libertate se poate desfășura cu sau fără supravegherea personalului centrului. În cazul desfășurării activităţii sub supraveghere, munca se poate desfășura într-un grup compact de maxim 20 de persoane, dar nu mai mic de cinci.

De asemenea, printre avantajele lucrului cu deţinuţii se numără și faptul că se plăteşte doar  timpul lucrat, comparativ cu un salariat căruia angajatorul este obligat să-i acorde în continuare salariul.

Clauzele contractuale  sunt  negociabile  în funcţie de efectivele utilizate, perioade de plată, distanţă, tipul de lucrări, iar tariful orar este negociabil.

Centrul de Detenţie Craiova dispune de un   atelier de tâmplărie PVC, un atelier de fabricat ambalaje din hârtie și carton și un atelier de lăcătușerie mecanică. Astfel, în cadrul atelierelor se pot executa diverse produse specifice, la preţuri competitive pe piaţă.

Cei interesaţi de ofertă sunt așteptaţi la sediul Centrului de Detenţie Craiova din str. Bariera Vâlcii nr. 160A, de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00.

 

Politica