marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cristian Dobre, dat afară de la Camera de Comerţ

Cristian Dobre, patronul Polystart, cercetat sub control judiciar pentru mai multe infracţiuni de corupţie, a fost exclus din Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj, pe care a şi condus-o la un moment dat. Acesta a deţinut, până de curând, funcţia de vicepreşedinte al Colegiului de Conducere al CCI Dolj. Acum nu mai este nici membru.

Marţi, 26 iulie 2016, a avut loc sesiunea ordinară a Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj sub preşedinţia lui Gabriel Vlăduţ, în cadrul căreia au fost luate o serie de decizii. Una dintre acestea l-a vizat pe Dobre.

Conform art. 12 din Statutul Camerei Dolj, nu pot fi membri ai Camerei Dolj: „minorii, interzişii, cei puşi sub control judiciar, şi cei care au suferit o condamnare definitivă pentru fapte cu caracter comercial”. Drept urmare „Cristian Dobre, vicepreşedinte al Colegiului de Conducere şi fost preşedinte al Camerei de Comerţ, pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de către Tribunalul Dolj în data de 5 iunie 2016 în dosarul Water Park, nu mai face parte din această organizaţie, rămânând vacant un post de vicepreşedinte”, au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, reprezentanţi ai CCI Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, cel de-al doilea post de vicepreşedinte deţinut de Victor Popescu – reprezentantul firmei Civitas (componentă a grupului de firme deţinut de acelaşi Cristian Dobre) a fost vacantat ca urmare a schimbării acestuia din funcţie. Şi Ioan Vigaru (fost preşedinte al Camerei) a renunţat la postul de vicepreşedinte.

Pe lângă Constantin Popeci care a rămas în continuare vicepreşedinte au fost aleşi cei 3 noi vicepreşedinţi ai Colegiului de Conducere, după cum urmează: Virgil Fira – SC MOVIPLAST SA Craiova, Marian Duţă – ICMET Craiova şi Marcel Scărlătescu – SC REDAC SA Craiova.

O altă decizie care a fost luată se referă la constatarea pierderii calităţii de membru şi retragerea calităţii de membru pentru un număr de 60 firme, unele pentru neplata cotizaţiei, altele la cerere.

Tot în cadrul întrunirii de marţi s-a discutat, în glumă despre Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României, în perioada preelectorală a campaniei prezidenţiale (sub preşedinţia lui Ioan Vigaru) din 2009, a primit titlul de membru de onoare şi insigna de aur ale CCI Dolj cu ocazia întâlnirii cu oamenii de afaceri la sediul Camerei. Membrii Camerei au pus în discuţie o eventuală retragere a titlului, însă, pentru că nu s-ar mai putea recupera insigna de aur, membrii Colegiului de Conducere au decis ca fostul preşedinte să rămână în continuare membru de onoare.

Revenind la discuţiile serioase, au mai fost şi alte decizii care s-au luat în legătură cu noua organigramă, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare şi Regulamentul Intern, care prevăd o reducere a numărului de posturi şi reaşezarea, pe criterii funcţionale, a acestei entităţi, fiind eliminate o serie de criterii care contraveneau statutului propriu.

Rămâne de văzut, pentru că nu se ştie, până acum, câţi agenţi economici mai sunt membri ai Camerei de Comerţ cu acte în regulă.

 

Politica