sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii începe aventura europeană

Trupa lui Petre Grigoraş va începe în această seară parcursul european. De fapt va fi un prim hop pentru calificarea în turul patru al Europa League, iar adversara gorjenilor în meciul care se va disputa de la ora 21, pe stadionul ”Municipal” din Drobeta Turnu Severin, va fi echipa israeliană Maccabi Tel Aviv. Israelienii antrenaţi de gruzinul Shota Arveladze, au o echipă puternică pe plan intern, dovadă stau şi cele 17 titluri cucerite, iar vedeta lor este Yossi Benayoun, jucător care a evoluat în cariera sa la cluburi importante din Europa, precum Liverpool, Arsenal şi Chelsea. Ajuns la 36 de ani Benayoun este liderul unei echipe în care se mai regăsesc fotbalişti importanţi precum Tal Ben Haim, Ben Basat, Itzhaki şi bosniacul Medunjanin, care în urmă cu două sezone evolua în Primera Division, la Deportivo La Coruna.

În turul trecut Maccabi a eliminat în dublă manşă pe Kairat Almata, din Kazahstan. După un 1-1 în deplasare, trupa lui Arveladze s-a impus în retur, pe teren propriu, scor 2-1, şi astfel a devenit adversara gorjenilor.

Pandurii vin cu un moral bun după victoria obţinută în ultimul minut cu CSU Craiova, dar ţinând cont că nu sunt la prima experienţă pe plan european nu au de ce să se teamă prea mult de adversar. Trupa lui Grigoraş s-a mişcat bine şi pe piaţa transferurilor încercând să acopere golurile lăsate de plecările unor jucători importanţi precum Săpunaru, Ropotan sau Nistor, iar din aceste zile l-au achiziţionat atât pe Sânmărtean, dar şi pe atacantul Valentin Alexandru care a semnat, marţi seara, un contract pentru următorii trei ani cu Pandurii Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul jucător al echipei Dunărea Călăraşi a fost sezonul trecut golgheter al ligii a doua unde a jucat în 32 de meciuri şi a marcat de 25 de ori. În sezoanele anterioare Valentin Alexandru a mai jucat, tot în eşalonul secund pentru Săgeata Năvodari, Victoria Brăneşti, Juventus Bucureşti, CS Otopeni, şi FC Clinceni. Alexandru a fost dorit şi de alte echipe din prima ligă, iar pe perioada de vară s-a antrenat cu Rapid Bucureşti. Unul dintre jucătorii importanţi al Pandurilor, Ioan Hora, golgheterul ediţiei trecute de campionat, a prefaţat jocul cu israelienii.

”Sunt pregătit şi am goluri şi pentru cupele europene. Trebuie să demonstrăm că merităm să jucăm în Europa şi sunt sigur că avem şanse să-i eliminăm pe cei de la Maccabi. E un meci greu, dar putem câştiga măcar meciul tur. Vom lupta, vom face tot ce putem ca să arătăm că n-am ajuns aici întâmplător, ci pe merit”, a declarat Hora.

Meciul din această seară de la Severin, dintre Pandurii şi Maccabi Tel Aviv va fi condus de o brigadă formată din ucrainienii Sergiy Boiko, Oleksandr Voytyuk şi Volodymyr Volodin, în timp ce arbitru de rezervă va fi Oleksandr Derdo. În vârstă de 39 de ani, Boiko a fost jucător profesionist la FC Portovyk Illichivsk, iar din 2011 este arbitru pe lista FIFA. Tot în această seară, o altă echipă din liga întâi, FC Viitorul Constanţa va debuta în Europa League, urmând să joace în deplasare, de la ora 21.30, cu belgienii de la Gent.

 

Programul meciurilor din turul 3, manşa tur

 

AEK Larnaca – Spartak Moscova, FC Olexandria – Hajduk Split, Heracles – Arouca, Austria Viena – Spartak Trnava, FK Jelgava – Beitar Ierusalim, IFK Goteburg – HJK Helsinki, Lille – FK Qabala, NK Lokomotiva – Vorskla, Slavia Praga – Rio Ave, Torpedo Zhodino – Rapid Viena, Zaglebie Lubin – Soenderjysk, Birkirkara – FC Krasnodar, Istanbul Basaksehir – Rijeka, Grasshopper Zurich – Apollon Limassol, Luzern – Sassuolo, Genk – Cork City, KF Shkendija – Mlada Boleslav, Osmanlispor FK – Nomme JK Kalju, Panathinaikos – AIK Stockholm, Pandurii – Maccabi Tel Aviv, Vojvodina Novi Sad – Dinamo Minsk, Hertha Berlin – Brondby IF, Gent – FC Viitorul Constanţa, FC Videoton – FC Midtjylland, AZ Alkmaar – PAS Giannina, Aberdeen – Maribor, Domzale – West Ham United, Saint Etienne – AEK Athena, Admira Moedling – Slovan Libere

 

Politica