sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transfer de marcă pentru Pandurii

La fel ca în vara trecută, gruparea gorjeană a fost nevoită să îşi schimbe majoritatea jucătorilor, un lucru ce a afectat dinamica echipei, dar odată cu trecerea etapelor se va regla. Oficialii panduri încearcă din nou să reînvie jucători aflaţi la o vârstă mai înaintată, dar care au demonstrat că încă pot face faţă unui campionat precum cel din Liga I, aşa că echipa olteană a mai perfectat transferul unui “veteran” al fotbalului românesc. Unul care însă este considerat de mai mulţi specialişti drept jucătorul român cu cea mai bună tehnică din ultimii ani. Lucian Sânmărtean este noua achiziţie a pandurilor, fotbalistul de origine bistriţeană semnând un acord pe un an cu echipa gorjeană, cu o opţiune de prelungire. După o experienţă nu foarte reuşită în fotbalul din Arabia Saudită, în ultimul sezon, când a evoluat pentru Al Ittihad, Sânmărtean a fost curtat de mai multe formaţii din primul eşalon românesc, dar după negocierile purtate, luni seara, cu preşedintele gorjenilor, Narcis Răducan, a ajuns la concluzia că formaţia din Târgu Jiu este cea mai bună alegere pentru el în acest moment.

Cu un CV bogat, mijlocaşul român va putea fi un adevărat ajutor pentru Pandurii în următorul sezon, experienţa şi calităţile sale putând defini un atu important pentru trupa lui Grigoraş. Un punct slab ar putea fi totuşi vârsta destul de înaintată pe care o are acesta, de 36 de ani, asta din punct de vedere fizic, însă prezintă destule puncte forte care îi pot acoperi acest dezavantaj. În cariera sa de fotbalist, Sânmărtean a debutat ca jucător profesionist la Gloria Bistriţa în prima divizie, în sezonul 1998-1999, după ce şi-a petrecut perioada de juniorat la acelaşi club. A îmbrăcat tricoul echipei sale de baştină în circa 100 de meciuri până în anul 2003, când s-a transferat în campionatul Greciei, la Panathinaikos unde a jucat timp de patru ani. Lucian a trecut pentru un an şi prin vestiarul lui FC Utrecht, dar a plecat rapid revenind din nou în ţară, la echipa care l-a lansat în fotbal, Gloria Bistriţa. Nici aici nu a mai rămas pentru mult timp, iar în luna ianuarie 2010 s-a transferat la FC Vaslui, echipă pentru care a luptat timp de patru ani până în momentul când s-a desfiinţat. O perioadă de glorie a cunoscut-o iarăşi la Steaua Bucureşti, în sezonul 2014-2015, când a şi revenit în vederile lotului naţional. Ca prezenţe sub tricolor, Sânmărtean a strâns peste 30 de prezenţe la loturile de tineret şi seniori, având 28 de goluri marcate.

Preşedintele Narcis Răducan a declarat că prin transferul lui Sânmărtean s-a reuşit aducerea unuia dintre cei mai tehnici jucători ai ultimului deceniu din Liga 1: „Sunt sigur că Lucian îl va ajuta pe Petre Grigoraş să-şi pună în practică filozofia sa ofensivă de fotbal! Am reuşit să aducem unul dintre cei mai tehnici jucători ai ultimului deceniu din Liga 1, un jucător la care şi el şi eu ţinem foarte mult. Îi urez bun venit lui Lucian şi aştept cu nerăbdare să-l văd jucând pe noul stadion”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica