miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii, prim pas cu dreptul, CSU… scârţâie la început de campionat

Startul echipei craiovene în noua ediţie de campionat nu a fost unul favorabil. În derbiul oltenesc, desfăşurat, vineri seara, la Drobeta Turnu Severin, contra Pandurii Târgu Jiu, CSU Craiova a fost învinsă de către formaţia gorjeană, cu scorul de 2-1. Trupa lui Mulţescu a dominat teritorial partida, şi-a creat numeroase ocazii de a marca, dar ceva nu a mers în jocul Craiovei. Antrenorul lui CSU spune că eşecul a venit ca urmare a propriilor greşeli făcute de echipa craioveană, fiind o “sinucidere în direct”. Ceea ce într-un fel s-a şi întâmplat. După o primă repriză seacă, fără goluri, a urmat un act secund cu mai multă intensitate şi ritm. Pandurii a fost cea care a deschis scorul, în urma unei pase greşite a lui Popov care l-a lăsat pe Herea singur cu portarul Craiovei, jucătorul gorjean executându-l pe Calancea. Craiovenii au revenit în joc abia spre finalul meciului, când Rocha a fost faultat în careu de Stanca, iar Vătăjelu a transformat de la punctul cu var, în minutul 86. Speranţele echipei din Bănie pentru o victorie au fost spulberate de gorjeni în ultimele minute ale jocului, când Hora a scăpat pe contra-atac şi l-a învins pe Calancea, asta după ce mai înainte CSU Craiova a ratat o ocazie monumentală prin Rambe, care a trimis peste poartă din trei metri. Meciul s-a încheiat cu succesul pandurilor şi înfrângerea Craiovei, un start pozitiv pentru Grigoraş, unul negativ pentru Mulţescu, care s-a arătat dezamăgit la finalul primului meci oficial din noul sezon.  „A fost sinucidere în direct. Ce pot să spun mai mult decât atât? A văzut toată lumea. Ce explicaţii să dau sau ce să analizez? Eu nu înţeleg nimic din ce se întâmplă. În loc să atacăm la poarta lor, noi dăm pasă invers. S-a schimbat puţin jocul nostru după ce au intrat Nuno Rocha, Rambe şi Surugiu, am zis să deschidem flancul, că ei s-au blocat… Ne-am înscris singuri golurile şi am ratat multe ocazii. Şi ce dacă am fost mai ofensivi şi am stat mai mult în terenul lor şi am avut acţiuni mai multe, dacă îţi dai singur goluri? Ce să fac, m-am descurcat cu ce am putut şi cu ce a fost la echipă. Eu sunt pur şi simplu stupefiat. Am antrenat altceva, am vorbit altceva şi pe teren am văzut altceva. Şi-au pierdut capul, emoţii, e prima etapă şi trebuie să vorbesc cu ei. Cu toate astea, aşa cum a fost, greu, am dus jocul în faţă, dar au fost nişte ratări incredibile şi nişte execuţii… Era bine să fi fost egal, că era un punct în deplasare, dar aşa nu ne-am ales cu nimic“, a declarat Gigi Mulţescu.

Un gust amar i-a lăsat acest meci şi lui Bogdan Vătăjelu, care a spus că dacă Rambe ar fi marcat în finalul jocului, soarta meciului ar fi fost alta.

Suntem total dezamăgiţi de ce s-a întâmplat în seara asta. Cred că a fost un joc cu puţin în favoarea noastră. Imediat după ce am egalat am avut şi ocazia lui Rambe şi cred că puteam să facem 2-1 şi cred că se încheia jocul. Apoi, la faza următoare au preluat ei conducerea şi s-a terminat. Până acum am executat bine penaltiurile, pentru că tot ce am executat a ieşit gol, dar nu pot să zic că sunt fericit, pentru că nu a contat deloc golul meu. La golul lui Hora am făcut maximum din ce puteam face, pentru că mi-a fost frică să nu-mi dau autogol. Cred că rezultatul a fost decis în alte faze. Toată lumea e supărată şi declaraţiile la cald sunt acide. Vom discuta între noi când vom ajunge la Craiova şi cu siguranţă că lucrurile vor fi mai bune. Din punctul nostru de vedere este un început negru, pentru că în ultimii doi ani am debutat la fel în campionat“, a declarat Vătăjelu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grigoraş este bucuros de debutul victorios

După ce a preluat, din nou, echipa gorjeană în această vară, Petre Grigoraş nu este încă pe deplin mulţumit de jocul formaţiei, dar a remarcat o atitudine pozitivă a jucătorilor, una de luptă. Conştient şi de faptul că prima victorie a venit cu ajutorul şansei, antrenorul pandurilor apreciază forţa pe care a arătat-o Craiova în joc şi este bucuros că a reuşit să câştige încă din prima etapă în faţa unui adversar pe care îl consideră puternic.

Am suferit mult, astăzi (n.r. Vineri), şi am avut şi şansă. Dar în fotbal fără şansă nu prea poţi să realizezi nimic, în alte meciuri am pierdut în ultimele minute, acum a fost momentul nostru. Am primit şi un cadou nesperat la scorul de 0-0, dar şi noi le-am oferit acel penalti. Este clar că la Craiova este o echipă mai omogenă, au făcut mai puţine schimbări la nivelul lotului. La noi, s-a schimbat jumătate de lot şi trebuie să se adapteze. Apreciez atitudinea jucătorilor, care a fost una foarte bună, şi dorinţa lor de a nu ceda până la final. Am întâlnit un adversar foarte puternic, pe care nu ni-l doream în prima etapă şi suntem foarte bucuroşi că am câştigat. Contau cele trei puncte pentru a ne oferi moral în perspectiva meciului de joi, din preliminariile Europa League”, a afirmat Grigoraş.

Pandurii va disputa meciul tur din preliminariile Europa League, joi, de la ora 21.00, pe teren propriu.

Politica