sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înscrierile la facultate, pe ultima sută de metri

Tinerii care doresc să devină studenţi ai Universităţii din Craiova mai au câteva zile la dispoziţie în care se pot înscrie pentru a urma cursurile instituţiei de învăţământ superior. Universitatea din Craiova a dat startul la înscrieri încă de pe data de 4 iulie, iar cei care nu sunt încă pe deplin convinşi cu privire la facultatea pe care s-o urmeze, sunt aşteptaţi zilele acestea pentru înscrieri.

Cele mai multe facultăţi au ales dosarul ca metodă de admitere, însă există şi mici excepţii. Spre exemplu, pentru a ocupa un loc în cadrul Facultăţii de Drept pe locurile finanţate de la buget, pentru domeniul Drept, candidaţii trebuie să susţină concurs de admitere, probă scrisă, tip grilă la disciplina “Limba română”. Pentru locurile finanţate de la buget, şi locurile cu taxă de la toate celelalte specializări din structura facultăţii se va desfăşura un concurs – pe bază de dosar, media de admitere fiind media de la examenul de bacalaureat 100%. Facultatea de Drept pune la dispoziţia studenţilor 165 de locuri la buget şi 135 la taxă (domeniul Drept), iar pentru departamentul de Știinţe Administrative, 66 de locuri la buget şi 134 la taxă. Cei interesaţi se mai pot înscrie până vineri, 24 iulie. De asemenea, admiterea la Facultatea de Automatică Calculatoare şi Electronică, pentru domeniul Calculatoare şi tehnologia informaţiei, Ingineria sistemelor, Inginerie Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale se face pe bază de examen de admitere -70% nota obţinută la examenul scris (matematică sau informatică, la alegere) media examenului de bacalaureat – 30%. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este una dintre facultăţile pentru care nota de la examenul de bacalaureat este luată în considerare în proporţie de 10%. Pentru a fi admişi, studenţii vor trebui să susţină, pentru domeniul educaţie fizică şi sport:

1.Testul de atletism 30%

Policlinica Buna Vestire Craiova

2.Testul de gimnastică 30%

3.Testul de ramură sportivă la alegere: volei, baschet, handbal, fotbal, sporturi de luptă, tenis de masă, scrimă 30%, iar pentru domeniul Kinetoterapie:

1. Testul de atletism 25%

2. Testul de gimnastică 25%

3. Test grilă la Biologie 40%.

Pe de altă parte, sunt şi facultăţi care primesc studenţi numai pe bază de dosar. Facultăţile Agronomie, Automatică, Calculatoare şi Electronică, Economie şi Administrarea Afacerilor, Horticultură, Inginerie Electrică, Litere, Mecanică, Teologie, Știinţe, Știinţe Sociale oferă şi ele programe de pregătire în toate domeniile de interes, iar la multe dintre ele admiterea se face pe bază de dosar.

Cele 5.911 locuri pe care le au la dispoziţie absolvenţii, au fost împărţite în funcţie de facultăţile, specializările şi domeniile de studiu cele mai căutate. Cele mai multe locuri sunt, în acest an, la Facultatea de Drept şi Știinţe Administrative.

Program de admitere la facultăţile din Craiova

Cei interesaţi să urmeze cursurile unei facultăţile din cadrul Universităţii din Craiova trebuie să se grăbească pentru că mai au la dispoziţie doar câteva zile. Astfel, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică are ca termen limită de înscriere data de 22 iulie, Facultatea de Agronomie, 25 iulie, Facultatea de Drept, 24 iulie, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, 29 iulie, Facultatea de Horticultură, 27 iulie, Inginerie Electrică, 28 iulie, Litere, 23 iulie, Mecanică, 26 iulie.

683 de locuri la UMF, la buget şi la taxă

Pentru anul universitar 2016-2017 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează concurs de admitere la următoarele facultăţi şi programe de studii: Medicină (209 locuri buget, 80 taxă), Medicină Dentară ( 34 buget, 40 taxă ), Tehnică dentară ( 9 buget, 35 taxă ), Farmacie ( 29 buget, 70 taxă), Moaşe ( 14 buget, 10 taxă ), Balneofiziokinetoterapie şi recuperare ( 19 buget, 10 taxă ) şi Asistenţă medicală ( 29 buget, 95 taxă).

Candidaţii au ca termen de înscriere data de 22 iulie.

Tinerii de etnie romă au alocate prin ordin MECTS, un număr de 7 locuri la buget din numărul total de locuri repartizate pentru ciclul de studii universitare de licenţă UMFCV pentru anul universitar 2016-2017. Locurile repartizate candidaţilor romi le asigură acestora admiterea pe criterii minimale (media 5,00) şi scutirea taxei de şcolarizare.

 

Politica