„În culisele scenei, în culisele vieții” cu actrița Luiza Stănescu

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează luni, 25 iulie 2016, ora 19.00, în Salonul Medieval, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieții”. Invitată este actrița Luiza Stănescu, de la Östgötateatern, Norrköping, Suedia. Aceasta va povesti lucruri mai puțin cunoscute din viața și activitatea sa, va vorbi despre proiectele de teatru social în care este implicată și va dialoga cu publicul. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.

În culisele scenei, în culisele vieții” este un proiect al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, care aduce în fața publicului, în fiecare lună, un om de scenă: actor, interpret muzical sau un alt angajat al unei instituții de spectacole, ce contribuie la realizarea unui produs artistic, de la sufleor sau tehnician, la managerul instituției. Invitatul acestor întâlniri vorbește, după caz, despre beneficiile și neajunsurile vieții de artist, împărtășește publicului întâmplări din experiența personală, dar și povești nevăzute și neștiute din culise. De la debutul proiectului, în noiembrie 2015, și-au spus povestea în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” actrița Tamara Popescu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu”, soprana Renata Vari, de la Opera Română Craiova, teatrologul Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri”, Vlad Drăgulescu, antreprenor cultural și manager al Filarmonicii „Oltenia”, Alexandru Boureanu, director general al Teatrului Național „Marin Sorescu”, Antoniu Zamfir, manager al Operei Române Craiova, Constantin Cicort și Angel Rababoc, actori la Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Luiza Stănescu (n. 18.06.1988, la Craiova) este actriță la Östgötateatern, Norrköping, Suedia. A absolvit Departamentul de Arte Teatrale din cadrul Facultății de Litere a Universității din Craiova (2011) și a urmat un master în actorie la Academia Teatrală din Malmö, Suedia (2011-2013). A colaborat, în ultimii ani, cu mai multe teatre din Malmö și, tot în Suedia, a interpretat roluri de film sau teatru radiofonic. S-a implicat, de asemenea, în proiecte care pun în legătură teatrul cu problemele sociale, cum ar fi „My story Romania”, realizat în colaborare cu World Vision România, sau cele care utilizează teatrul ca mijloc de terapie pentru copiii din țările subdezvoltate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Copilul unei profesoare și al unui afacerist a recidivat. Acuzații grave de corupere sexuală și pornografie infantilă, chiar în sala de clasă!

Vineri dimineață (22 septembrie a.c.), redactorul “Jurnalului Olteniei” care...

România a depășit 11.000 de cazuri noi de Covid

De la sub 500 de cazuri noi raportate pe...

Acțiuni ale polițiștilor doljeni pentru reducerea riscului rutier

În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat...

Dragoș Bon, după CSU Craiova – U Cluj 1-1: „Ne-am bătut joc de noi”

Tehnicianul a spus că fotbaliștii lui sunt mai constanți...