joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soluţii de încălzire mai ieftine decât gazul, din Danemarca

De fiecare dată când se apropie iarna ne gândim cu groază la facturile umflate la încălzire care vin odată cu ea. Sistemele termice ineficiente care se găsesc în majoritatea caselor românilor folosesc resurse epuizabile (gaz, lemn, petrol, peleți) care au costuri ridicate şi care prezintă riscuri foarte mari, atât prin natura lor, dar din cauza instalării improprii sau a improvizaţiilor făcute la sistemele vechi (inundaţii, asfixieri, incendii).

AMASS Confort Systems, o companie dedicată sistemelor de încălzire mai ieftine decât gazele naturale, iese în întâmpinarea acestor probleme aducând pe piaţa românească, direct din Danemarca, sisteme de încălzire electrică în pardoseală, sisteme AMASS care au demonstrat de ceva ani în România că obţin un consum de numai 400-450 ron medie lună iarna pentru o casă de 150mp, izolată termic.

Spre deosebire de sistemele tradiţionale, sistemele AMASS, sunt alimentate cu electricitate, un tip de energie care poate fi obţinută din surse inepuizabile precum energia solară, a vântului sau a apelor. Deoarece aceste surse nu se vor termina niciodată, preţul electricităţii nu va fi în continuă creştere din cauza rarităţii, cum se întâmplă în cazul resurselor tradiţionale. În plus preţul resurselor tradiţionale mai reflectă şi folosirea unor tehnologii avansate şi costisitoare necesare extracţiei ultimelor depozite aflate adânc în scoarţa terestră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avantajele electricităţii sunt evidente dacă facem o comparaţie între preţul acesteia şi al gazelor naturale. Pe o durată de 10 ani, între 1996 şi 2006, preţul gazului a crescut de 4 ori faţă de cel al curentului electric, explicaţia fiind că o resursă epuizabilă întodeauna va avea o creştere accelerată a preţului.

În plus, pentru a asigura un consum mic sistemele AMASS sunt înzestrate cu termostate cu funcţii în spatele programelor, funcţii suplimentare de reducere consum, funcţii care de exemplu folosesc frecvența pulsatorie a curentului electric în loc să foloseasca frecvența continuă mult mai mare consumatoare de energie.

Atunci când se face aerisirea camerei, termostatele AMASS opresc alimentarea pe durata ei şi nu încearcă să compenseze pentru schimbarea de temperatură.

Fenomenul, numit inerţie termică, este întâlnit în toate sistemele termice eficiente şi este util datorită confortului maxim termic pe care îl asigură şi al consumului mult mai mic.

Sistemele AMASS sunt economice şi datorită faptului că folosesc inerţia termică (acumularea căldurii în șapă şi cedarea ei treptată). În plus, ele sunt singurele sisteme care folosesc o putere instalată mai mică cu 20-30% decât sistemele cu radiatoare, diminuând consumul şi investiţia.

Astfel într-o cameră unde se foloseşte un sistem AMASS sunt necesari doar 700W-800W pentru încălzirea ei spre deosebire de cei 1000W folosiţi de un radiator normal. Astfel se obţine o reducere cu 20%-30% a consumului total.

Sistemele AMASS sunt şi foarte uşor de montat. Cablurile AMScable sunt montate direct în șapă, iar dacă aceasta a fost deja turnată şi nu mai poate fi înălţată se pot folosi covoraşele AMSmat sau AMSfoil care pot fi montate direct în adezivul gresiei sau introduse sub parchet. Deoarece nu există corpuri externe de încălzire, locuinţa dumneavoastră va fi mai spaţioasă şi va avea un aer de eleganţă şi rafinament.

Dar sistemele AMASS nu sunt doar ieftine şi elegante ci şi confortabile. Corpul uman are nevoie de o anumită mişcare a aerului cald pe verticală, mişcare care poate fi descrisă printr-o curbă, iar specialiştii AMASS au ţinut cont de această curbă ideală pentru a promova un sistem mai bun pentru corpul nostru, care face fiecare cameră să fie primitoare şi confortabilă.

În plus orice fel de defecţiune poate fi rezolvată rapid şi să fără să fie necesare lucrări de amploare şi lungă durată. Prin intermediul detectoarelor cu ultrasunete tehnicienii AMASS pot depista rapid şi eficient orice neregulă, remediind-o prin aplicarea unui kit special pe o suprafaţă de doar 15 cm.

Clienţii noştri mai beneficiază şi de alte avantaje cum ar fi costurile scăzute de instalare, durata de viaţă de 80 de ani a sistemului, şi cea mai mare garanţie de pe piaţă: 20 ani.

Pentru informaţii suplimentare despre aceste avantaje şi multe, multe altele vizitaţi site-ul www.amass.ro, unde veţi putea consulta specialiştii noştri.

Politica