joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Râmnicu Vâlcea. Noua conducere a Primăriei i-a felicitat pe elevii de 10 ai judeţului

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, i-a felicitat, vineri, pe cei patru elevi care au obţinut nota 10 anul acesta la examenul de bacalaureat şi a promis că va face tot posibilul ca aceştia să fie recompensaţi financiar pentru performanţa lor.

”Vreau să încep prin a-i felicita pe cei 4 elevi care au luat nota 10 la bacalaureatul de anul acesta, făcând astfel ca judeţul Vâlcea să fie pe locul III pe ţară la numărul de medii maxime”, a declarat primarul Mircia Gutău la debutul primei conferinţe de presă susţinută de actuala conducere a Primăriei.

Edilul-şef a anunţat că va propune în prima şedinţă de Consiliu Local adoptarea unei hotărâri prin care elevii, toţi din Râmnicu Vâlcea, să fie recompensaţi financiar pentru rezultatele obţinute la învăţătură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, printre subiectele abordate la această primă întâlnire a noului Executiv cu jurnaliştii s-a mai numărat anunţul că amenda de 60.000 lei acordată de Garda de Mediu Primăriei municipiului pentru utilizarea neconformă a platformei de la Staţia de Compost închiriată către Romprest Energy a fost atacată în instanţă şi, drept urmare, a fost transformată într-un ”avertisment”. Totodată, redarea traficului auto în zona centrală pe Calea lui Traian până la Ziua Imnului Naţional ca urmare a modului în care firma Mitliv a răspuns solicitărilor primăriei, a fost un alt subiect pus în discuţie.

Primarul Mircia Gutău a mai anunţat că luni vor demara lucrările pe strada Ion Creangă – canalizare pluvială, urmată de reabilitare – şi că marţi se va întâlni cu asociaţiile din domeniul protecţiei drepturilor animalelor, pe care le-a felicitat şi le-a mulţumit pentru eforturile lor. Acestea au preluat lunar aproximativ 50-60 de câini de la Adăpostul de la Feţeni pentru adopţii peste hotare, iar primarul doreşte să discute cu acestea în vederea stopării fenomenului câinilor fără stăpân.Totodată, primarul a mai anunţat că va face toate demersurile pentru a interveni în situaţia celor 33 de locatari ai blocului Oltchim de pe str. Mihai Viteazu – foşti salariaţi sau pensionari de la această societate comercială – ce au primit aviz de evacuare din locuinţe.

 

Politica