Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. A divorţat de soţie ca să fie viceprimar

Publicat

pe

Vicele din Coloneşti a divorţat de soţie ca să poată rămâne în funcţie. Femeia este angajată ca secretar, în cadrul aceleiaşi primării, iar între ei ar fi intervenit starea de incompatibilitate.

Constantin Dan Burducel, a candidat pentru un post de consilier local pe lista Partidului Social Democrat (PSD), iar înainte de alegerile locale din 5 iunie, lui i se propusese însă ca, în măsura în care PSD ar fi câştigat majoritatea în noul consiliu local al comunei, lucru care s-a şi întâmplat, el să fie propus pentru funcţia de viceprimar al localităţii.

Exista însă o problemă. Situaţia de incompatibilitate care ar fi intervenit între el şi soţia lui.

Aşa că, a mers cu soţia la notar şi au paraft divorţul.

„Da, este un divorţ pe bune, pentru că ce se întâmplă, secretarul unei localităţi nu poate fi rudă de gradul I cu oamenii din funcţii precum cele de primar sau viceprimar. Iar dacă noi l-am susţinut pe băiatul ăsta pentru postul de vice nu putea fi altfel”,  a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Stan, primarul comunei Coloenşti, care este şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD.

Pe de altă parte, în zilele următoare, procedura de constituire a Consiliului Local Coloneşti va fi reluată. Tribunalul Olt a anulat prima constituire în urma unei plângeri depusă de doi consilieri a căror validare fusese amânată.

Componenţa politică a Consiliului Local Coloneşti este următoarea: PSD – opt mandate; PNL – două mandate; UNPR – un mandat.

 

© 2021. Toate drepturile rezervate.