joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. A divorţat de soţie ca să fie viceprimar

Vicele din Coloneşti a divorţat de soţie ca să poată rămâne în funcţie. Femeia este angajată ca secretar, în cadrul aceleiaşi primării, iar între ei ar fi intervenit starea de incompatibilitate.

Constantin Dan Burducel, a candidat pentru un post de consilier local pe lista Partidului Social Democrat (PSD), iar înainte de alegerile locale din 5 iunie, lui i se propusese însă ca, în măsura în care PSD ar fi câştigat majoritatea în noul consiliu local al comunei, lucru care s-a şi întâmplat, el să fie propus pentru funcţia de viceprimar al localităţii.

Exista însă o problemă. Situaţia de incompatibilitate care ar fi intervenit între el şi soţia lui.

Aşa că, a mers cu soţia la notar şi au paraft divorţul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Da, este un divorţ pe bune, pentru că ce se întâmplă, secretarul unei localităţi nu poate fi rudă de gradul I cu oamenii din funcţii precum cele de primar sau viceprimar. Iar dacă noi l-am susţinut pe băiatul ăsta pentru postul de vice nu putea fi altfel”,  a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Stan, primarul comunei Coloenşti, care este şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD.

Pe de altă parte, în zilele următoare, procedura de constituire a Consiliului Local Coloneşti va fi reluată. Tribunalul Olt a anulat prima constituire în urma unei plângeri depusă de doi consilieri a căror validare fusese amânată.

Componenţa politică a Consiliului Local Coloneşti este următoarea: PSD – opt mandate; PNL – două mandate; UNPR – un mandat.

 

Politica