vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu puternic pe o stradă din Craiova. O persoană a murit

50 de pompieri au fost chemaţi să intervină, vineri după-amiază, pentru a stinge un incendiu care a cuprins acoperişurile a patru case din Craiova. Unul dintre proprietari, în vârstă de 72 ani, a murit.

VIDEO

Focul a izbucnit, în jurul orei 16, la acoperişul unei case de pe strada  Ștefan cel Mare din Craiova şi s-a extins cu repeziciune la alte două învecinate.

Am simţit un miros urât  şi când ne-am uitat am văzut foc. A ars ultimul etaj  şi acoperişul. A pornit de la vecinu’. Acum doi-trei ani a mai luat foc, tot de la el, dar nu a fost aşa grav. El mai face grătare în casă, o fi băut, o fi dormit”, a declarat un locatar al unei dintre casele unde a izbucnit incendiul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De teamă şi oamenii ale căror case nu luaseră foc, au ieşit în stradă.

Am ieşit afară, ne e teamă să nu se extindă  şi să ardă la noi. Vecinul de la care a luat foc adună tot felul de gunoaie. De o oră arde”, a spus o femeie.  

50 de pompieri au fost trimişi la faţa locului  şi s-a intervenit cu  şase autospeciale cu apă şi spumă.

Am fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu pe strada Ștefan cel Mare, la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova cu şase autospeciale cu apă  şi spumă  şi două echipaje de prim ajutor. Incendiul se manifestă la trei case, la acoperişul acestora. Este localizat, lucrăm la lichidare”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Ulterior incendiul s-a extins şi la o a patra locuinţă. După ce au reuşit lichidarea incendiului, pompierii l-au găsit carbonizat pe proprietarul casei de la care a pornit focul, un bărbat, în vârstă de 72 ani.

Pompierii au transmis bilanţul pagubelor materiale: „la proprietatea domnului. C-tin M, de pe str. Ştefan cel Mare – acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 120 mp; la proprietatea domnului Nicolae C, de pe str. Olteniei, – acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 5 mp; la proprietatea domnului Costel F, de pe str. Ştefan cel Mare, – acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn placat cu rigips, izolat cu vată minerală şi învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 150 mp; la proprietatea domnului Florin R., de pe str. Ştefan cel Mare, – s-a degradat tencuiala casei pe o suprafaţă de aprox. 1 mp”.

Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului jarul sau scânteia, ca urmare a folosirii focului deschis în spaţii deschise.

 

Politica