Incendiu puternic pe o stradă din Craiova. O persoană a murit

Date:

50 de pompieri au fost chemaţi să intervină, vineri după-amiază, pentru a stinge un incendiu care a cuprins acoperişurile a patru case din Craiova. Unul dintre proprietari, în vârstă de 72 ani, a murit.

VIDEO

Focul a izbucnit, în jurul orei 16, la acoperişul unei case de pe strada  Ștefan cel Mare din Craiova şi s-a extins cu repeziciune la alte două învecinate.

Am simţit un miros urât  şi când ne-am uitat am văzut foc. A ars ultimul etaj  şi acoperişul. A pornit de la vecinu’. Acum doi-trei ani a mai luat foc, tot de la el, dar nu a fost aşa grav. El mai face grătare în casă, o fi băut, o fi dormit”, a declarat un locatar al unei dintre casele unde a izbucnit incendiul.

De teamă şi oamenii ale căror case nu luaseră foc, au ieşit în stradă.

Am ieşit afară, ne e teamă să nu se extindă  şi să ardă la noi. Vecinul de la care a luat foc adună tot felul de gunoaie. De o oră arde”, a spus o femeie.  

50 de pompieri au fost trimişi la faţa locului  şi s-a intervenit cu  şase autospeciale cu apă şi spumă.

Am fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu pe strada Ștefan cel Mare, la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova cu şase autospeciale cu apă  şi spumă  şi două echipaje de prim ajutor. Incendiul se manifestă la trei case, la acoperişul acestora. Este localizat, lucrăm la lichidare”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Ulterior incendiul s-a extins şi la o a patra locuinţă. După ce au reuşit lichidarea incendiului, pompierii l-au găsit carbonizat pe proprietarul casei de la care a pornit focul, un bărbat, în vârstă de 72 ani.

Pompierii au transmis bilanţul pagubelor materiale: „la proprietatea domnului. C-tin M, de pe str. Ştefan cel Mare – acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 120 mp; la proprietatea domnului Nicolae C, de pe str. Olteniei, – acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 5 mp; la proprietatea domnului Costel F, de pe str. Ştefan cel Mare, – acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn placat cu rigips, izolat cu vată minerală şi învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 150 mp; la proprietatea domnului Florin R., de pe str. Ştefan cel Mare, – s-a degradat tencuiala casei pe o suprafaţă de aprox. 1 mp”.

Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului jarul sau scânteia, ca urmare a folosirii focului deschis în spaţii deschise.

 

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...