Salariații doljeni așteaptă o lege clară a salarizării

Date:

ALDE Dolj a transmis printr-un comunicat de presa nemultumirile referitoare la Legea salarizarii, care, sustin ei, este asteptata intr-o forma mai clara, din toamna, de 125 000 de salariati doljeni.

Apreciem ca balbaieile ministrului muncii, altoite pe incompetenta ministrului finantelor, reflectate in intarzierea adoptarii Legii salarizarii ar trebui sa conduca la demiterea acestora. Nicaieri in UE un ministru nu promite ceva partenerilor sociali, pentru ca apoi in actele rezultate sa fie trecut altceva decat s-a negociat.

Judetul Dolj (ca de altfel intreaga tara) nu poate fi impartit in salariati de rangul I si rangul II avand acelasi tip de pregatire profesionala, aceeasi vechime si aceleasi atributii de serviciu.

Constatam ca tehnocratii au devenit mai demagogi si mai duplicitari decat cei mai huliti dintre politicieni. Acest an ne- aratat ca “solutia tehnocrata” nu este o solutie de guvernare doar pentru ca se intituleaza asa.

In vreme ce ministrii Muncii si ai Finantelor ameninta cu austeritatea pentru 2017 si anii ce vin, refuzand sa puna in aplicare o lege corecta a salarizarii, guvernul arunca cu strategii gelationoase in capul cetatenilor, lansand promisiunea ca, cel mai tarziu in 2020, venitul romanilor va fi 70% din venitul median european.

Consideram ca presedintele tarii nu ar trebui sa mai gireze, in orb, un asemenea guvern esuat. Prerogativele sale constitutionale il obliga sa ia masuri care sa apere drepturile constitutionale ale cetatenilor tarii pe care ar trebui sa o conduca de facto nu doar de jure.

ALDE atrage atentia asupra iminentei unor proteste sociale care se pot dezvolta in lant. Fara a incuraja aceste proteste, consideram ca ele sunt legitime, atata vreme cat  discriminarile, inechitatile salariale sunt flagrante, informează ALDE Dolj in comunicatul de presa.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...