vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Fost consilier local, declarat incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe Dumitru Octavian Păunescu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Malaia.

Potrivit ANI, acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 — 4 februarie 2016, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier a semnat un contract de prestări servicii, respectiv închiriere utilaje pentru situaţii de urgenţă — deszăpezire, cu o valoare totală de 3.200,19 lei între Primăria comunei Malaia şi S.C. Padoprod S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deţinut calitatea de asociat şi funcţia de administrator, încălcând astfel dispoziţiile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ‘Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective’.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica