joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii gorjeni, alături de elevi în taberele şcolare

Având în vedere faptul că în perioada vacanţei de vară minorii participă la activităţi recreativ-educative în taberele şcolare, iar judeţul Gorj este vizitat de un număr mare de elevi, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o serie de activităţi informativ-preventive în cadrul taberelor şcolare din localităţile Săcelu şi Tismana.

Astfel, în această perioadă, la tabăra din localitatea Săcelu a fost cazat un grup de elevi din cadrul centrelor de plasament din judeţul Ialomiţa, cu vârste cuprinse între 6-18 ani.

La tabăra Sf. Nicodim din localitatea Tismana, au ales să îşi petreacă o parte din vacanţă, un grup de elevi cu vârste cuprinse între 6-14 ani, din Spania, Franţa, Belgia şi Marea Britanie, copii proveniţi din familii de români stabilite în aceste state.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu acest prilej au fost adresate recomandări cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, a dispariţiilor de minori, a accidentelor de circulaţie şi a altor evenimente care se pot produce în timpul sezonului estival, pentru diminuarea riscului victimal în rândul minorilor.

Atât însoţitorii, organizatorii grupurilor, cât şi elevii au fost receptivi la mesajele şi recomandările transmise fiind purtate discuţii interactive cu aceştia pe temele abordate.

Activităţile informativ-preventive în taberele şcolare vor continua pe toată perioada vacanţei da vară, întrucât sunt planificate mai multe serii de elevi în aceste tabere.

Politica