joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mulţi jucători, în probe la CSM

Patru fotbalişti noi au şanse să rămână în lotul lui Jerry Gane la antrenamente, cel mai mai important nume fiind fundaşul stânga Sorin Buşu.

După ce în amicalul, de sâmbătă, cu Juventus Bucureşti, antrenorul vâlcenilor Jerry Gane i-a testat pe fundaşul dreapta Alexandru David (Petrolul Ploieşti), mijlocaşul central Adrian Cârstea (ACS Podari) şi portarul Vlad Muţiu (Dinamo II Bucureşti), la antrenamentul de luni l-a avut la dispoziţie şi pe fundaşul stânga Sorin Buşu (26 ani). Buşu a mai evoluat la Universitatea Craiova, Gaz Metan Turnu Severin, Petrolul Ploieşti, Chindia Târgovişte şi FC Caransebeş, iar în acest an a jucat la FC Baia Mare.

”Pe Muţiu l-am văzut. Are referinţe bune. Pe David şi Buşu îi cunosc, ştiu ce pot. Cârstea e şi el o soluţie pentru noi”, a spus antrenorul principal din Zăvoi

Tehnicianul craiovean mai are sub supraveghere la antrenamente şi pe Pârvu (Turnu Măgurele), Alexe (FC Argeş), Ceapă (Şirineasa), Marinaş (Horezu) şi Konyeha, dar şi juniorii împrumutaţi, precum Voicilă, Mihai, Preda sau A. Marin, însă în în perioada următoare se va decide pe care dintre aceştia îi va opri în lot.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Am mulţi jucători tineri la dispoziţie, însă voi decide, în curând, lotul pe care îl voi structura, asta în funcţie şi de ce achiziţii vom mai face. Suntem încă în perioada de căutări, pentru că doresc să formez aici la Vâlcea o formaţiei competitivă. Tocmai de aceea trebuie să fim foarte atenţi la transferuri. În afară de cei noi, mai am alţi jucători pe care vreau să-i aduc la CSM. Va trebui însă să mai aşteptăm, deoarece ei negociază şi cu echipe de ligă sau în străinătate”, a afirmat Gane.

Una din absenţele din meciul cu Juventus a fost cea a lui Dragoş Firţulescu, poate cel mai constant jucător în sezonul trecut. Acesta şi-a exprimat dorinţa de a pleca de la CSM fiind tentat de o ofertă din străinătate.

”Firţulescu şi-a exprimat dorinţa de a pleca în străinătate. Îl înţeleg că vrea la mai bine. Nu puteam accepta să mai rămână aici, deoarece ar fi fost cu gândul altundeva şi, totodată, nu ştiam sigur dacă îl vom putea avea în lot odată cu începerea campionatului”, a declarat Gane.

La rândul său Firţulescu a spus: ”Am muncit mult şi îmi doresc mai mult. Le mulţumesc din suflet tuturor celor de la CSM Rm. Vâlcea şi le doresc multă baftă”.

 

Costea şi Curelea, doriţi în Zăvoi

Alături de echipa vâlceană se antrenează şi doi atacanţi cu experienţă la nivelul ligii întâi, Florin Costea şi Costin Curelea, dar şansele ca vreunul dintre ei să rămână în Zăvoi sunt destul mici.

”Îi cunosc bine pe amândoi. Aştept, în continuare, şi răspunsul lor. Șansele sunt mici ca ei să ni se alăture, dar vom vedea cum vor decurge lucrurile”, a spus antrenorul Jerry Gane.

Politica