miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Obodo, al patrulea transfer al gorjenilor

Oficialii panduri încep să intensifice mutările la nivelul lotului de jucători, obligaţi şi de plecările masive înregistrate în vara aceasta, dar şi de presiunea timpului, pentru că startul campionatului se apropie, iar echipa are nevoie de spaţiu de închegare. După sosirile lui Voiculeţ, Herea şi Medina, ultima achiziţie a pandurilor este Christian Obodo, care a evoluat în sezonul trecut pentru Concordia Chiajna.

Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani a semnat un contract valabil pe un an cu formaţia din Târgu Jiu. De meserie închizător, nigerianul Obodo are o experienţă vastă în fotbal, asta putându-se intui şi din vârsta sa destul de înaintată pentru un jucător. Are la activ peste 200 de meciuri în prima ligă din Italia şi în Cupa Italiei, precum şi în jur de 30 de prezenţe în competiţii precum Europa League sau Champions League. În perioada 2001-2004, Obodo a jucat pentru Perugia, ca în sezonul 2004-2005 să fie transferat la Fiorentina, iar din anul 2005 să plece la Udinese, unde a rămas sub contract până în 2012, dar în ultimele două sezoane petrecute ca jucător al acestei echipe a fost împrumutat la Torino şi Lecce. În intervalul 2013-2015, jucătorul s-a plimbat de la o echipă la alta, evoluând pentru Dinamo Minsk (Rusia), Olhanense (Portugalia) şi Skoda Xanthi (Grecia), iar de la începutul acestui an a fost jucătorul Concordiei Chiajna, pentru care a fost titular în toate meciurile din campionat şi play-out, 17 la număr, în cadrul cărora a reuşit să marcheze de patru ori. El are în palmares şi 21 de prezenţe la naţionala Nigeriei. Deşi are o vârstă înaintată, preşedintele Narcis Răducan nu văzut în asta un dezavantaj atunci când a ales să perfecteze acest transfer, din contră consideră că echipa va putea crea un echilibru prin aducerea unor jucători cu experienţă, în acelaşi timp cu promovarea celor de la echipa secundă.

„Cred că realizăm prin venirea lui Obodo un mix de vârstă propice performanţei pentru că are experienţa unică din Serie A şi s-a acomodat cu succes la Chiajna, în retur, la particularitatea fotbalul românesc”, a declarat preşedintele Narcis Răducan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătorul se va alătura lotului pandur începând de marţi şi va începe pregătirea la Târgu Jiu sub comanda antrenorului Petre Grigoraş.

Sfârşit de cantonament în Slovenia

Echipa gorjeană s-a întors în ţară, în acest weekend, după ce a încheiat stagiul de pregătire desfăşurat la Maribor. Cu o zi înainte de plecarea înapoi spre România, Pandurii a mai susţinut un joc amical, în compania ucrainienilor de la Volyn Lutsk, echipă pe care a învins-o cu scorul de 2-1, obţinând a doua victorie din amicalele disputate în Slovacia. Gorjenii au marcat în ultimul test prin Valentin Munteanu, care a reuşit o dublă în minutele 72 şi 82. Formaţia trimisă în teren de Petre Grigoraş a arătat astfel: Stanca – Unguruşan, Vasiljevic, Bunoza, Grecu, Răuţă, Voiculeţ, Nistor, Bărbuţ, Pîrcălabu, Hora. În partea a doua a meciului au mai intrat: Negrilă, Buleică, David, Dănăricu, Şendroiu, Munteanu, Piţian, Armiche, Trifu, Mărgărit, Predescu. În celelalte meciuri de pregătire din Slovenia, Pandurii a mai înregistrat două remize, 0-0 cu NK Osijek şi 1-1 cu Dinamo Zagreb, şi a mai bifat un succes, scor 4-2 cu Steaua Roşie Belgrad. Pandurii va reveni la pregătire, marţi, după ce jucătorii au primit două zile libere ca urmare a sfârşitului de cantonament. La finalul acestei săptămâni, echipa din Târgu Jiu va disputa un ultim meci amical, în fieful lui CSM Râmnicu Vâlcea.

Politica