sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Distracție de vară la Craiova – Bătaie cu apă

Zeci de copii şi tineri s-au distrat, sâmbătă după-amiaza, în centrul Craiovei, bătându-se cu apă. Asta, în cadrul evenimentului “Marea Bălăceală”, organizat de Junior Chamber International (JCI) Craiova.

Acţiunea a fost una de socializare şi a dat startul distracţiei de vară, în special pentru elevii care până acum au fost ocupaţi cu examenele naţionale.

“Este cea mai mare bătaie cu apă din Craiova. Ne-am gândit să dăm startul verii într-un mod inedit  și anume să ne batem puțin cu apă să ne răcorim, ca după examenele de capacitate  și bacalaureat. Am ales bătaia cu apă pentru că dintotdeauna copii s-au distrat așa, vara. Am zis ca prin acest mod să atragem oamenii din oraș, să creăm o conexiune între ei”, a  afirmat Emanuela Drîgnei, coordonatoarea voluntarilor care au luat parte la acțiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care au dorit să ia parte la bătaia cu apă a trebuit să respecte anumite reguli. Copiii sub 16 ani au putut participa doar însoțiți de adulți, vestimentația participanților a fost, obligatoriu, decentă. Copiii și tinerii acceptați la joacă au primit sticle de plastic de o jumătate de litru, pline cu apă, cu care s-au stropit reciproc.Conform estimărilor voluntarilor JCI, la eveniment au luat parte aproape 150 de persoane.

“E bine că sunt aceste reguli, așa nimeni nu are de ce să se supere. Doar ne distrăm. E bine, ne mai răcorim”, a spus una dintre adolescentele care au luat parte la “Marea Bălăceală”

O altă adolescentă a spus, la rândul său, că a fost „o experienţă memorabilă”.

„M-am simţit ca în copilărie când ne jucam aşa. Şi tot aşa, foloseam sticle de apă, bine, alţii aveau pistoale cu apă. E mai bine că s-au impus unele reguli şi mă bucur că ne-am distrat toţi. Mai vrem!”, a afirmat adolescenta.

Încă din 2011, anul în care a fost infiinţată, organizaţia Junior Chamber International Craiova a avut misiunea de a fi o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

Misiunea JCI Craiova  este aceea de a fi o  platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea  de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

Proiectele JCI Craiova  se desfăşoară pe bază de voluntariat şi sunt axate pe cele 4 arii de dezvoltare ale JCI: antreprenoriat şi business, dezvoltare personală şi leadership, responsabilitate socială – implicare în comunitate, relaţii internaţionale şi implementarea obiectivelor mileniului (UN MDGs) setate alături de partenerul internațional principal ONU.

Prin specificul organizatiei, în raportul cu valorile europene vis-a-vis de responsabilitatea cetățeanului de drept, JCI promovează implicarea activă a antreprenorilor în comunitatea locală, stimulează implicarea tinerilor în aparatul decizional și conceptul de cetățenie activă.

 

Politica